Lokal położony na 40. piętrze warszawskiego hotelu Presidential, zaprasza gości do nowej odsłony kulinarnej pod przewodnictwem Meidana Siboni. Uznany sushi master wnosi ze sobą pasję, techniczną precyzję i autorską wizję, a także specjalnie skomponowane menu, które współgra z dostępną kartą koktajli.
Meidan Siboni udoskonalał swoje rzemiosło na stażach w Japonii. Jego wizja kulinarna łączy minimalistyczną estetykę kuchni japońskiej z wpływami europejskimi i śródziemnomorskimi.
Bohaterami moich dań są głównie ryby i owoce morza. Przygotowuję je jak najprościej, ale tak, by każda potrawa opowiadała historię i wzbudzała emocje – mówi Siboni, podkreślając jednocześnie, że menu zostało stworzone z myślą o harmonii smaków z autorskimi koktajlami w Panorama Sky Bar.
Wybrane pozycje z menu Panorama Sky Bar:
- Antonius caviar – kawior podany z crème fraîche, blinami i jadalnym złotem
- Sushi Bites – zestaw delikatnie podsmażonego tuńczyka, łososia i yellowtail na ryżu sushi
- Bluefin tuna tartelette – mini tarta z tuńczykiem bluefin, emulacją nori i odrobiną kawioru
- Gillardeau oyster – ostryga serwowana z salsą z imbiru i zielonego jabłka oraz kawiorową perłą limonki
- Tuna tataki – cienko krojony tuńczyk z awokado, ogórkiem, imbirem i yuzu
- Shrimp har gao – krewetkowe pierożki z aksamitnym bulionem krabowym i nutą słodkiego chili.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: Panorama Sky Bar
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.