Panorama Sky Bar z nowym menu

Udostępnij artykuł

Lokal położony na 40. piętrze warszawskiego hotelu Presidential, zaprasza gości do nowej odsłony kulinarnej pod przewodnictwem Meidana Siboni. Uznany sushi master wnosi ze sobą pasję, techniczną precyzję i autorską wizję, a także specjalnie skomponowane menu, które współgra z dostępną kartą koktajli. 

panorama sky

Meidan Siboni udoskonalał swoje rzemiosło na stażach w Japonii. Jego wizja kulinarna łączy minimalistyczną estetykę kuchni japońskiej z wpływami europejskimi i śródziemnomorskimi.

Bohaterami moich dań są głównie ryby i owoce morza. Przygotowuję je jak najprościej, ale tak, by każda potrawa opowiadała historię i wzbudzała emocjemówi Siboni, podkreślając jednocześnie, że menu zostało stworzone z myślą o harmonii smaków z autorskimi koktajlami w Panorama Sky Bar.

Wybrane pozycje z menu Panorama Sky Bar:

  • Antonius caviar – kawior podany z crème fraîche, blinami i jadalnym złotem
  • Sushi Bites – zestaw delikatnie podsmażonego tuńczyka, łososia i yellowtail na ryżu sushi
  • Bluefin tuna tartelette – mini tarta z tuńczykiem bluefin, emulacją nori i odrobiną kawioru
  • Gillardeau oyster – ostryga serwowana z salsą z imbiru i zielonego jabłka oraz kawiorową perłą limonki
  • Tuna tataki – cienko krojony tuńczyk z awokado, ogórkiem, imbirem i yuzu 
  • Shrimp har gao – krewetkowe pierożki z aksamitnym bulionem krabowym i nutą słodkiego chili.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Źródło: Panorama Sky Bar

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.