Pasibus Leclerc – kolejny lokal sieci we Wrocławiu

Udostępnij artykuł

Od piątku, 26 sierpnia 2022 r. miłośnicy burgerów mogą wybrać się do nowej restauracji kultowej burgerowni Pasibus we wrocławskim sklepie Leclerc przy ul. Zakładowej. To 27. lokal marki i już 12. w jej rodzinnym Wrocławiu.

Na gości odwiedzających nowy lokal marki przy ul. Zakładowej 2-4 we Wrocławiu będzie czekać klasyczne menu sieci, w tym mięsne klasyki: Bebek Junior czy Chorizard. Dla miłośników kuchni roślinnej oraz dla osób, które nie chcą na stałe rozstawać się z mięsem, ale mają ochotę czasami zjeść coś wegańskiego, Pasibus przygotował m.in. burgera Standard Vegan z autorskim kotletem warzywnym z wegańskimi wersjami majonezu oraz sera cheddar. Dodatkowo, w Pasibusie we wszystkich burgerach można bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno), smażony ser przygotowany według autorskiej receptury lub kurczaka. Od niedawna klienci sieci mogą też wybrać rodzaj bułki – pszenną lub maślaną. W menu są również Pasi Frytki, Pasi Bataty, Pasi Lemoniada, kulki serowe, a także autorskie sosy. 

Nowa restauracja sieci – Pasibus Leclerc wyróżnia się designem. Do aranżacji jej wnętrz wykorzystane zostały kontenery morskie oraz unikatowe neony. W lokalu o całkowitej powierzchni ponad 220 mkw. znajduje się ok. 60 miejsc siedzących dla klientów. Restauracja będzie czynna codziennie – od poniedziałku do soboty w godz. 9:00 – 22:00, a w niedziele 10:00 – 21:00. Oprócz tego od czwartku, 1 września z lokalu będzie można zamawiać jedzenie z dowozem poprzez portal www.pasidostawa.pl, a także poprzez aplikacje i systemy zewnętrznych partnerów. 

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.08.2022
Aktualizacja: 29.08.2022