Pierwszy MAX Premium Burgers w Olsztynie otwarty

Udostępnij artykuł

Sieć otworzyła swoją pierwszą restaurację w stolicy Warmii i Mazur. 12 kwietnia o godzinie 10:00 przy al. Sikorskiego 2G MAX w Olsztynie zaprosił pierwszych gości.

Szwedzka sieć restauracji nieprzerwanie od 1968 roku prowadzona jest przez rodzinę Bergfors. Bracia Richard i Christoffer, synowie założyciela, kontynuują prowadzenie jego, założonego na północy Szwecji biznesu. Smak burgerów, MAX zawdzięcza szefowi kuchni Jonasowi Mårtenssonowi, który osobiście pracuje nad recepturami i odpowiada za menu w restauracjach MAX, stawiając na smak i najwyższą jakość produktów.

Burgery to nieograniczone możliwości komponowania ze sobą składników – warzyw, sosów, sera i dodatków – czego tylko chcemy. Uwielbiam to, że w MAX zaskakujemy naszych gości smakiem i najlepszej jakości składnikami – mówi Jonas Mårtensson.

Wiosenne otwarcie

MAX to przede wszystkim burgery, które można personalizować według własnych potrzeb i upodobań. Restauracje oferują szeroki wybór zarówno burgerów z mięsem wołowym, kurczakiem i opcji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef, czy też serem Halloumi. Sieć stale poszerza swoje menu, np. niedawno wprowadzony Grand Chicken Parmesan – burger z włoskim parmezanem, czy Korean BBQ ze świeżą kolendrą i koreańskim sosem.

Właśnie świętujemy otwarcie pierwszej restauracji w województwie warmińsko-mazurskim! Niezwykle cieszymy się z tego, że w nasze burgery dotarły aż tutaj. Mamy nadzieję, że nowa restauracja będzie każdego dnia wypełniała się gośćmi tak jak miało to miejsce dzisiaj. Dziękujemy za obecność i za to, że usłyszeliśmy tak wiele pozytywnych opinii o naszym menu mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX w Polsce. 

Dla gości i dla planety

MAX Premium Burgers tworząc swoje menu dba nie tylko o najlepsze składniki i smak burgerów, ale także o planetę. Sieć jako pierwsza wprowadziła do swojego menu oznaczenia emisyjności, dzięki czemu wiemy jaki wpływ na środowisko ma zjedzony przez nas posiłek.

Chcemy, aby nasi goście byli świadomi tego jak to co jemy wpływa na nasz klimat. Od początku działalności MAX stawiamy na zrównoważony rozwój, dlatego na każde wyprodukowanie 100% dwutlenku węgla, absorbujemy go 110 proc.! Dzięki temu jesteśmy pozytywni dla klimatu, a to dla nas kluczowy aspekt mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Premium Burgers.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Restauracja przy al. Sikorskiego 2G to pierwszy lokal w województwie warmińsko-mazurskim i 23. w Polsce. Restauracja oferuje 69 miejsc siedzących wewnątrz lokalu, 57 miejsc na patio i 17 miejsc parkingowych. MAX w Olsztynie jest otwarty codziennie od 6 do 24, a w godzinach porannych warto spróbować poszerzonego menu śniadaniowego, w którym znajdziemy szeroki wybór muffinów, wrapów, kanapek i burgerów. Kolejne otwarcie zaplanowane jest w Łodzi jeszcze w kwietniu.

Źródło: MAX Premium Burgers

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 12.04.2023
Aktualizacja: 13.04.2023