Pizza Dominium wprowadza fit, wegańskie, bezglutenowe i proteinowe pozycje w menu

Udostępnij artykuł
Do sieci trafiły właśnie nowe receptury, odpowiadające na zapotrzebowanie Polaków w kwestii wyselekcjonowanych składników odżywczych i wyjątkowych pozycji smakowych. Obecna oferta restauracji została wzbogacona aż o cztery rodzaje propozycji.
Nowe menu – nowe oblicze

Menu Fit to oferta w której znajdziemy pizzę Leggera Fit na pełnoziarnistym cieście ze świeżymi warzywami, mozzarellą, serem pecorino z peperoncino i z dodatkiem wysokiej jakości oliwy extra virgin. Do wyboru mamy także trzy sałatki:

  • Caprese na bazie mixu sałat, mozzarelli, pomidorków cherry z dodatkiem bazyliowego pesto oraz kremu balsamicznego,
  • Miska Wege ze świeżym szpinakiem, soczystymi warzywami z dodatkiem oliwy Monini Gran Fruttato oraz świeżo zmielonego pieprzu
  • Rotolini na bazie prosciutto Crudo  jednego z największych włoskich delikatesów docenianego przez smakoszy na całym świecie.

W nowym menu znalazły się również rozwiązania dla Wegan. Grissini Wege to cztery paluchy z ciasta chlebowego z dodatkiem zielonych i czarnych oliwek, rukoli oraz dwóch sosów wegańskich – czosnkowego i z pomidorów. Piatto Wege skomponowane zostało na bazie trzech paluchów ze szpinakiem i rukolą, soczystymi warzywami oraz soczewicą. W tym menu znajdziemy również dwa rodzaje past: Con Verdure oraz Lente Con Pomodoro na bazie pełnoziarnistego makaronu, wegańskich sosów smakowych oraz bogatego zestawu odżywczych warzyw i dodatków w postaci oliwy extra virgin. Nie mogło również zabraknąć pizzy Leggera Wegan na tradycyjnym cieście, z sosem na bazie pomidorów, świeżym szpinakiem, grillowaną cukinią, soczewicą oraz kremu z pomidorów Pomodoro z dodatkiem wegańskiej śmietany.

Menu bezglutenowe to propozycja dla wszystkich tych, którzy dbając o swoje dobre samopoczucie i zdrowie, chcą ograniczyć gluten ze swojej diety. Obejmuje cztery rodzaje pizzy: Due Pepperoni, Verdura, Ricco oraz Crudo, Dopełnieniem nowej propozycji jest sałatka Raffinato Salate z grillowanym serem camembert, włoskimi orzechami z dodatkiem sosu żurawinowego oraz jogurtowy deser Crema-Frutta z pestkami dyni i słonecznika.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Moc protein– największa niespodzianka czekająca na miłośników produktów bogatych w białko, które jest doskonałym źródłem energii i korzystnie wpływa na nasze samopoczucie. Trzy rodzaje pizzy na pełnoziarnistym cieście Leggera Quartro Carni z dodatkiem pepperoni, kebaba z kurczaka oraz grillowanego boczku, Leggera Pollo z kawałkami kurczaka, orzechami włoskimi i bazyliowym pesto oraz Leggera Tuna zadowoli nie tylko osoby uprawiające sport. Aby uzupełnić dietę większą ilością witamin i minerałów mistrz kuchni skomponował warzywny koktajl Smoothie na bazie granata, borówki, nasion konopii i odżywki białkowej. W tym menu nie mogło zabraknąć również świeżej sałatki Affumicato skomponowanej ze świeżych warzyw, jajek, mozzarelli i dressingu czosnkowego. Nowe dania z pewnością znajdą swoich miłośników wśród wegan, osób na diecie lub aktywnie uprawiających sport, którzy potrzebują dużych porcji białka w ciągu dnia

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 25.11.2019
Aktualizacja: 25.11.2019