Pokaz nowej kolekcji MMC w InterContinental Warszawa

Udostępnij artykuł

W zimny, jesienny wieczór odbył się wyjątkowo kolorowy i napawający optymizmem pokaz wiosenno-letniej kolekcji duetu MMC Studio. Modowa impreza gościła w odnowionej przestrzeni konferencyjnej InterContinental Warszawa. Nowoczesny design hotelu i ponadczasowość odnowionych wnętrz wpisał się w premierową kolekcję.

Pokaz nowej kolekcji MMC w InterContinental Warszawa
Monika Mikulska-Guźniczak, Britta Kutz, Karolina Stępniak fot. AKPA

Tęczowe sukienki, garnitury, specjalnie zaprojektowane rajstopy radośnie otworzyły wiosenno-letnią kolekcję. Zaraz za tęczowymi sylwetkami wkroczyły monochromatyczne biele podbite srebrem – czyste, świeże, sportowe projekty w nowoczesnej, papierowej tkaninie tyvek z membraną, która idealnie sprawdzi się w polskim sezonie wiosna-lato.

Nie mogło zabraknąć puchówki, tym razem w wersji letniej. Pastelowa mięta to kolor, który zauroczył projektantów, do tego nowe skórzane akcesoria, dodatki takie jak torebki, breloki, a także paski w pastelowych kolorach.

Pokaz kończył się letnim wieczorem… półprzezroczyste, lustrzane cekiny i nieoczywiste kolory sukienek. Nowością w palecie jest złamany turkus w różnych kombinacjach. Beże, złoto, brązy czy czekolada to zaskakujące letnie podanie, ale według MMC niezwykle nowoczesne.

Szef kuchni hotelu InterContinental Warszawa Mariusz Jeznach porwał gości w kulinarną podróż pełną wyjątkowych smaków. Goście mogli skosztować m.in.: wolno pieczonej polędwiczki wołowej, wytrawnych pączków z królewskim krabem i kawiorem. Serwowano także comber z Jelenia, smażone przegrzebki, a także pyszne desery ze Śliska – The Lounge.

Partnerzy wydarzenia

Dużą wagę przywiązano do stylizacji, za którą od kilku sezonów odpowiada Agnieszka Ścibior. Sylwetki prezentowane na pokazie uzupełniła biżuteria W. KRUK z autorskiej kolekcji Preludium, a także jej nowej odsłony – Preludium Butterfly.

Dodatkowym mocnym elementem dopełniającym stylizacje były fryzury, za którymi stoi Emil Zed przy wsparciu marki SESSION LABEL od SCHWARZKOPF Professional i zespołu jej stylistów.. Makijaże stały się integralną częścią scenografii pokazu. Ich autorem był Sergiusz Osmański i charakteryzowały się naturalnym i zdrowym blaskiem cery, a naklejone na twarze kawałki „szkiełek” odbijały przyrodę, wodę, góry i gwiazdy na niebie.

Brill AV Media specjalizujący się w kompleksowej obsłudze eventów, dostarczył nowoczesne rozwiązania z zakresu techniki scenicznej, a także oświetlenie i nagłośnienie imprezy

Dzięki marce Diageo na wydarzeniu goście mogli spróbować intrygujących koktajli na bazie Marek: whisky johnnie walker, ginu tanqueray oraz gordons 0%. Warta uwagi jest nowość na rynku, bezalkoholowy gin gordons 0% – ziołowy i orzeźwiający z nutą jałowca, który świetnie komponuje się w klasycznym koktajlu gin & tonic.

ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie SWIAT-HOTELI-wrzesien-pazdziernik-2022-2.jpg

Źródło: IC Warszawa

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 21.11.2022
Aktualizacja: 21.11.2022