Jeden z największych burgerów w ofercie sieci wraca właśnie do menu. Tym razem w aż czterech wersjach, w tym premierowo z kurczakiem. W wakacyjnej ofercie pojawiają się także dwa nowe sezonowe shake’i: ciasteczkowy Cookie Dough oraz cytrynowy Lemon Curd Pie.
BIG Classic to jeden z największych burgerów sieci MAX Premium Burgers, a także duża część historii i dziedzictwa sieci. Jego receptura sięga lat 70., kiedy po raz pierwszy pojawił się w menu jako BIG MAX – serwowany w rodzinnych restauracjach jako część legendarnego Skrovmålet, czyli klasycznego, dużego zestawu obiadowego, który od dekad funkcjonuje w ofercie MAX Burgers, zwłaszcza w północnej Szwecji.
BIG Classic w lekko odświeżonej recepturze po raz pierwszy pojawił się w Polsce w ubiegłym roku.. Teraz powraca w aż w czterech wersjach proteinowych. Oprócz klasycznej wołowiny, wariantu z bekonem oraz opcji z roślinnym Plant Beef, po raz pierwszy do wyboru jest również wersja z kurczakiem. Każdy z wariantów łączy dobrze znane składniki: dwa plastry sera cheddar, świeżą sałatę, pikle, czerwoną cebulę i oryginalny sos MAX – wszystko to zamknięte w specjalnie wypiekanej, potrójnej bułce z sezamem.
BIG Classic dostępny jest w cenie od 40,70 zł za zestaw z frytkami i napojem lub 30,77 zł poza zestawem.
Odpowiedzialność – wobec ludzi i planety
Marka od lat konsekwentnie dąży do zmniejszenia udziału czerwonego mięsa w sprzedaży, promując bardziej zrównoważone wybory. Jej ambitnym celem jest, by co drugi zamawiany burger był pozbawiony czerwonego mięsa – i w niektórych krajach już się to udało. W Danii, w 2023 roku, aż 53% wszystkich posiłków sprzedanych w MAX było opartych na alternatywach dla czerwonego mięsa.
Właśnie dlatego BIG Classic – choć klasyczny z nazwy – dostępny jest również w dwóch bardziej przyjaznych środowisku wariantach: z roślinnym Plant Beefem oraz chrupiącym kurczakiem.
Na pierwszym miejscu zawsze stawiamy smak i jakość, niezależnie od tego, czy serwujemy burgera z wołowiną, Plant Beefem czy kurczakiem. Chcemy, aby każdy mógł zamówić u nas pysznego, świeżego burgera – bez względu na swoje preferencje żywieniowe – mówi Jonas Mårtensson, Szef Kuchni w MAX Burgers. – BIG Classic to dla nas coś więcej niż burger – to powrót do korzeni i ukłon w stronę naszej historii. Cieszymy się, że nasi goście mogą teraz spróbować go w nowej odsłonie również w wersji z kurczakiem.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Cookie Dough i Lemon Curd – nowe propozycje
Obok powrotu BIG Classic, w menu MAX Premium Burgers pojawiły się także nowości. Pierwsza propozycja to powrót do klasyki z nutą nostalgii – Cookie Dough Shake: solidna porcja lodów, polewa ciasteczkowa, kawałki ciasteczek Cookie Dough, bita śmietana, polewa czekoladowa i ciasteczka na wierzchu. Druga nowość to Lemon Curd Pie Shake – lody z polewą lemon curd, chrupiące perełki cytrynowe, bita śmietana, kolejne perełki i dekoracyjne mini bezy na samej górze. Sezonowe Shake’i w cenie 15,20 zł.
Wszystkie nowości dostępne są we wszystkich we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers w Polsce. Można je również zamówić przez naszą aplikację, na miejscu, z dostawą do domu lub do samochodu.
Źródło: MAX Premium Burgers
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.