Przed nami kolejna edycja Chefs Only

Udostępnij artykuł
Już w maju w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach gwiazdy polskich restauracji zbiorą się na IX edycji Chefs Only, by wspólnie gotować i majówkować.

Historia Chefs Only sięga października 2014, kiedy to grupa szefów kuchni i cukierników postanowiła spotkać się w luźniejszej niż podczas targów i konkursów atmosferze i wymienić się doświadczeniami. Szybko okazało się, że impreza budzi na tyle duże zainteresowanie, że warto organizować ją nawet dwa razy w roku. Następujące po sobie wiosenne i jesienne edycje wydarzenia goszczą w różnych lokalizacjach. Wiosną 2019 roku na majówkę kolegów po fachu zaprasza Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.

– Chefs Only to bardzo dobry projekt, który jak widać trochę już okrzepł i ma wiele własnych doświadczeń. Takie dwa, świetnie osadzone w czasie spotkania do roku to fajna sprawa. Podczas edycji, w których uczestniczyłem, pod względem organizacyjnym przeprowadzone wzorowo – mówi Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders. – Uważam, że to ciekawa idea, więc z chęcią odniosłem się do pomysłu, żeby wydarzenie odbyło się w Hotelu Anders. Po pierwsze dlatego, że Anders to miejsce bardzo przyjazne szefom kuchni od wielu, wielu lat. Bardzo się cieszę na spotkanie z kolegami. Będziemy starali się zrobić tak, aby ta edycja była wyjątkowa i zapadła w pamięć na długo. Zaplanowaliśmy między innymi plenerowy wieczór pod roboczą nazwą „Wielka Mazurska Majówka” Mam nadzieję, że będzie to wyjątkowa noc.

Prócz charakterystycznej dla Chefs Only niepowtarzalnej, nieformalnej atmosfery wspólnego gotowania – tym razem w namiocie nad jeziorem – podczas IX edycji na gości czekają piękne okoliczności przyrody. Hotel Anders położony jest na Mazurach Zachodnich w otoczeniu majestatycznych lasów. Malownicza sceneria, las, woda i świeże powietrze sprawiają, że jest to idealne miejsce na wypoczynek, rekreację i wspólne świętowanie.

Pomysłodawcą i organizatorem cyklu spotkań Chefs Only jest firma Marketing&More Aneta Tyczyńska.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 24.04.2019
Aktualizacja: 24.04.2019