Q Hotel rozpoczyna współpracę z dietetyczką

Udostępnij artykuł
Sieć nawiązała współpracę z dietetyczką Eweliną Fabisiak. Jej efektem jest wzbogacenie oferty gastronomicznej o rozwiązania z zakresu zdrowego żywienia.

Obiekty Q Hotel mogły dotąd pochwalić się bogatymi bufetami śniadaniowymi, a także Restauracjami z wielokrotnie nagradzanymi szefami kuchni. Sieć postanowiła przyłożyć jeszcze większą wagę do żywienia swoich gości. – Widzimy wśród naszych gości, znajomych, a także wśród pracowników bardzo duży wzrost świadomości w zakresie odżywiania. Wiele osób dokonuje także określonych wyborów żywieniowych z uwagi na swoje przekonania, czy zdrowie. Chcemy zatroszczyć się o wszystkich naszych Gości i wyjść ich oczekiwaniom naprzeciw – mówi Radosław Altheim, dyrektor zarządzający sieci Q Hotel.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

W efekcie sieć nawiązała współpracę z Eweliną Fabisiak, dietetyczką prowadzącą w Warszawie dwie autorskie restauracje oferujące zdrową żywność. Od teraz Goście spotkają w obiektach Q Hotel nowe, zaproponowane przez dietetyczkę rozwiązania na specjalnych, śniadaniowych „Stołach od natury”, gdzie w jednym miejscu wyeksponowane są zdrowe produkty. Są to m.in. polskie superfoods, w tym jarmużowe pesto, czy kiszonki, a także źródła kwasów tłuszczowych omega 3, warzywa, czy porcje śniadaniowych słodkości bez cukru. – Goście mogą także samodzielnie wycisnąć soki według naszych podpowiedzi m.in. sok After Party wspierający dzień po imprezie, czy dodający blasku i odporności sok Glow – mówi dietetyczka Ewelina Fabisiak. – Z kolei na stołach Goście znajdą podpowiedzi, jak samodzielnie skomponować śniadanie białkowo-tłuszczowe, śniadanie słodkie bez cukru oraz wegańskie.

MATERIAŁ VIDEO PROMUJĄCY AKCJĘ
PROSZĘ KLIKNĄĆ, ABY OBEJRZEĆ

Zmiany w ofercie nie oznaczają, że z oferty znikną popularne produkty, które dotychczas znajdowały się na bufetach śniadaniowych. W barach pojawiły się z kolei świeże soki oraz supershoty o właściwościach prozdrowotnych. Menu główne wszystkich hotelowych restauracji zostanie z kolei wzbogacone o dania rekomendowane przez dietetyczkę, w tym desery pozbawione cukru. Warto także dodać, że soki na wynos klienci otrzymują w szklanych butelkach, które mogą zwrócić obsłudze, a sieć rezygnuje z plastikowych słomek.

Nowe rozwiązania goście mogą znaleźć we wszystkich hotelach sieci Q Hotel: w krakowskich Q Hotel Plus Kraków i Q Hotel Kraków, w Q Hotel Plus Katowice, a także w Q Hotel Plus Wrocław i Q Hotel Grand Cru Gdańsk.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 24.06.2019
Aktualizacja: 24.06.2019