Rusza kolejny Hampton by Hilton

Udostępnij artykuł
Już 31 maja swoich pierwszych gości przyjmie – zlokalizowany w kompleksie Calisia One – hotel Hampton by Hilton Kalisz. Jest to pierwszy w tym mieście obiekt o takim standardzie.

Kaliski Hampton by Hilton dysponuje 91 pokojami, wśród których znajdą się cztery moduły typu: flex z podwójnym łóżkiem i rozkładaną sofą, standard z podwójnym łóżkiem i wygodnym fotelem, twin z dwoma pojedynczymi łóżkami oraz specjalne pokoje przystosowane na potrzeby osób niepełnosprawnych.

W częściach ogólnodostępnych oprócz charakterystycznej strefy Welcome Zone i recepcji tzw. the HUB znajdą się też strefa wypoczynkowa Living Zone i restauracyjna Gathering Zone. Goście będą mogli skorzystać również ze strefy biznesowej Work Zone, gdzie dostępne będą dla nich stanowiska komputerowe z drukarką, a także centrum fitness.

Hotel posiada salę konferencyjną, przystosowaną do realizacji konferencji, spotkań biznesowych i handlowych.

Kaliski Hampton by Hilton jest częścią kompleksu Calisia One, realizowanego przez ANTCZAK Investments w rewitalizowanej fabryce fortepianów Calisia. Oprócz części hotelowej i butikowego biurowca z powierzchnią biurową najwyższej klasy, w kompleksie znajdą się również: PROHAB Health Club (SPA, basen, sauna fińska) z podgrzewanym tarasem ulokowanym na IV piętrze budynku, Atmosphere Club, zaprojektowany na nowo dziedziniec fabryki otoczony takimi konceptami kulinarnymi jak: Restauracja Roma, Kampai Sushi, Wine Bar czy cukierni, Sala bankietowo – konferencyjna (idealna do organizacji przyjęć, czy spotkań biznesowych)

Nowy hotel wraz z całym kompleksem Calisia One będzie oferował szereg nowych usług zarówno dla biznesu, jak i mieszkańców miasta.

– Calisia One została zaprojektowana przez firmę ANTCZAK Investement w taki sposób, by ożywić tę część miasta. Jesteśmy przekonani, że nowy hotel wraz z całą otaczającą infrastrukturą kompleksu będzie dobrym miejscem do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, wydarzeń branżowych, a także jubileuszy czy prywatnych uroczystości. Jesteśmy otwarci na różne modele współpracy – podkreśla Daniel Sobkowiak, dyrektor Hampton by Hilton Kalisz.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 27.05.2019
Aktualizacja: 27.05.2019