Ruszyły rezerwacje na wiosenny RestaurantWeek

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Nadchodząca edycja odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. Na gości spragnionych odkrywania nowych smaków w topowych restauracjach czekają autorskie, trzydaniowe menu z prezentem od partnera w specjalnych, nawet do 50% niższych cenach, dostępnych tylko podczas wydarzenia.

restaurant week 2025

Miniona dekada to czas niezwykłych spotkań przy stołach najlepszych restauracji oraz coraz odważniejszych eksploracji kulinarnych, które na stałe wpisały się w serca Foodies.  To właśnie dzięki wam,   na przestrzeni tych 10 lat, Festiwal stał się jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń na świecie – podkreśla organizator. EdycjaBorn to Be Foodie to coś więcej niż wydarzenie – to celebracja wszystkiego, co związane z jedzeniem. Festiwalowe spotkania   są niepowtarzalną okazją, by spróbować czegoś nowego.  I właśnie po to jesteśmy! Dlatego wiosną wspólnie odkrywajmy, dzielmy się i świętujmy 10 lat Festiwalu. Niech ponownie zachwycą nas nowe restauracje i smaki, a skala kulinarnych odkryć stanie się rekordowa! Przed nami kolejne smakowite dekady, które dostarczą jeszcze więcej radości i niezwykłych doznań. Zapraszamy wszystkich Gości – wyruszcie z nami w  dalszą kulinarną podróż po kolejne przygody!

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad-grudzień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

nowosci gastronomiczne listopad grudzień 2024 max burgers

Gdzie się wybrać?

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkrywać w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. białostockie Trzy Po Trzy w Kamienicy, Kurra i Regiment; bydgoskie 52 City Dinner, Gdańska 14, Lulu Bistro; krakowskie Novum Ristorante, Qrudo Food&Wine, La Forchetta na nowo; lubelskie Como, Bona, Holiday Inn; łódzkie Rebernia Ribs & Craft Beer, Hampton by Hilton Łódź City Center, Bagatela (Kolumna Park); poznańskie The Time, Zielona Weranda, Gusto; szczecińskie Bellevue, Restauracja Sowa,Jagiellonka; śląskie U Kelnerów (Katowice), Bistro Tickets (Pszczyna), 4 Pory Dnia (Tarnowskie Góry); warmińsko-mazurskie Lake Hill, Pałac Warlity, Sirocco; warszawskie Praski Butcher, Laba, Warszawski Sen by Mateusz Gessler; wrocławskie Giro Krakowska 182, Peruwiana, Gustaw; a także trójmiejskie Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot) oraz Fisherman (Sopot)​​.

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów. Sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D, a może deser kawowy z czosnkiem?

Z okazji 10-lecia Festiwalu  na gości czeka trzydaniowe menu, wzbogacone o specjalnie przygotowany prezent od partnera lub jego bezalkoholową wersję, w cenie aż o połowę niższej niż w regularnej karcie.  Dodatkowo można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić jeszcze do 40 zł mniej.

Wejdź w tryb śniadaniowy

BreakfastWeek to  sposób na wiele śniadaniowych odkryć, które pozwolą wyjść z porannej rutyny.  Rezerwuj popisowe śniadanie z kawą na roślinnym w festiwalowej cenie 35 zł (+ opłata rezerwacyjna do 5 zł/gość; min. rezerwacja 2 gości). Rezerwacje na BreakfastWeek ruszają 18 lutego.

Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z RestaurantWeek®: należy wybrać jedno
z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każdą z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Breakfast Week, tak jak RestaurantWeek®, potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Źródło: Restaurant Week

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.