Sfinks z nową Fabryką Pizzy

Udostępnij artykuł
Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzyła restaurację Fabryki Pizzy w Krakowie. Nowo powstały lokal mieści się w dzielnicy Czyżyny, w pobliżu uczelni AWF. Restauracja prowadzona jest w modelu franczyzowym i jest szóstą tej sieci w mieście. Jednocześnie jest to już 17. Fabryka Pizzy w Polsce i siódma, która działa w ramach Sfinksa.

Nowo powstała Fabryka Pizzy zajmuje powierzchnię 160 mkw., a sala konsumpcyjna pomieści 50 gości. W sezonie letnim przy restauracji będzie działać również ogródek, z miejscem dla ok. 20 osób. W lokalu nie brakuje udogodnień dla rodzin z dziećmi. Dla najmłodszych przygotowano kolorowy kącik zabaw, krzesełka do karmienia i przewijaki. Wystrój wnętrza Fabryki Pizzy jest urządzony zgodnie z najnowszymi standardami sieci. Salę zdobią przybory kuchenne, jak wałki do ciasta i deski. Przyjazny klimat nowej restauracji podkreślają też wyłożone cegłą ściany, drewniane stoły i kolorowe krzesła.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Nasza najnowsza restauracja mieści się na nowym, dużym osiedlu w Krakowie, które w dalszym ciągu się rozbudowuje. Niemniej już teraz wśród mieszkających tu osób nie brakuje rodzin z dziećmi, ale też studentów, bo w bliskim sąsiedztwie znajdują się uczelniane akademiki i krakowski AWF. Dlatego chcieliśmy otworzyć w tym miejscu restaurację, która będzie zapewniać większą salę dla gości, by w komfortowych warunkach mogli się u nas spotkać w gronie rodziny czy przyjaciół. Jestem przekonana, że swobodny klimat Fabryki Pizzy i serwowana w niej włoska kuchnia przypadną do gustu naszym klientom – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

W ofercie Fabryki Pizzy, oprócz różnego rodzaju pizzy, goście znajdą również inne smaki kuchni włoskiej. Restauracja oferuje m.in. gnocchi, makarony, risotto, dania wegetariańskie czy w wersji light. Ważną pozycję w karcie zajmują bombery, stanowiące charakterystyczne danie restauracji. Są to gorące, świeżo wypiekane buły pizzowe serwowane z różnymi składnikami do wyboru.

Nowa Fabryka Pizzy w Krakowie mieści się na parterze bloku mieszkalnego przy ul. Bolesława Orlińskiego 5 na osiedlu mieszkaniowym Avia. Restauracja jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00-22:00, a w piątki i soboty od 12.00 do 23.00.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.09.2018
Aktualizacja: 26.09.2018