Śniadanie „romantyczne” na dachu hotelu InterContinental

Warszawski pięciogwiazkowiec, w piątek 25 września, zaprosił gości na wyjątkowe śniadanie „na dachu”. Była to jedyna w swoim rodzaju okazja, aby podziwiać panoramę Warszawy z wysokości 164 m (45 piętro). Wyborne menu przygotował Karol Okrasa, szef kuchni Restauracji Platter by Karol Okrasa.
fot. Jacek Turczyk

Dania inspirowane były okresem romantyzmu, kiedy to natura odwzorowywała uczucia bohatera, a inspiracje przeplatane były wręcz fanatyczną fascynacją kulturą ludową. Stąd też na śniadaniu obecne były regionalne smaki i produkty, sery kozie z kaszub wędzone dymem olchowym, konfitury z tymiankiem i białym winem, puszysta jajecznica na parze z sezonowanym boczkiem, plince z wędzoną śmietaną w kolorze asfaltu z marynowaną trocią bałtycką. Sentymentalna podróż zwieńczona kanapką, a dokładniej drożdżową kromeczką na maśle przypieczoną z duszonymi grzybami i kremowym serkiem.

fot. Jacek Turczyk

Napitki także towarzyszyły nam, jak to na staropolskim stole bywało! Goście więc mieli okazje spróbowania eleganckich piw Beer Lab i subtelnego kwasu chlebowego, a dla spragnionych orzeźwiającej bryzy serwowany był sok z węgierek z imbirem.

Partnerem imprezy było Radio ZET, które na śniadaniu wspólnie ze słuchaczami świętowało swoje 30-urodziny.

Karol Okrasa, redaktor Karolina Stępniak, Monika Mikulska-Guźniczak, PR & Marketing Manager InterContinental Warsaw
fot. Jacek Turczyk

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.