Sos sojowy Kikkoman narodził się w Japonii, ale pokochano go na całym świecie. Produkt, który jest tak bliski sercom konsumentów na całym świecie, musi powstawać blisko nich. Gdziekolwiek mieszkają.
Sos sojowy Kikkoman warzy się wyłącznie z czterech składników. Tak było od zawsze – a dokładniej od 300 lat. To wtedy powstała oryginalna japońska receptura, zgodnie z którą po dziś dzień produkowany jest Sos sojowy Kikkoman.
Te cztery składniki to woda, soja, pszenica i sól. Do wytwarzania swojego sosu Kikkoman nie używa żadnych sztucznych dodatków ani surowców modyfikowanych genetycznie. To sprawia, że Sos sojowy Kikkoman smakuje teraz na całym świecie dokładnie tak samo, jak smakował 300 lat temu w Japonii.
Kikkoman jest globalnym liderem w produkcji i dystrybucji sosu sojowego. Posiada 11 zakładów produkcyjnych na trzech kontynentach, w których sos sojowy powstaje według tej samej, tradycyjnej japońskiej receptury i na bazie tych samych, starannie wyselekcjonowanych składników.
W Europie Sos sojowy Kikkoman produkowany jest w Holandii, skąd trafia na rynki Europy, Bliskiego Wschodu oraz Afryki. Krótkie łańcuchy dostaw to ważny element polityki jakości Kikkomana, podobnie jak zrównoważone pozyskiwanie surowców. Pszenica, której Kikkoman używa do europejskiej produkcji sosu, pochodzi w całości z Niemiec, a woda i sól – z Holandii. W Europie Kikkoman kupuje również 10% swojej soi, wspierając w ten sposób lokalne uprawy.
Niezależnie od miejsca, w którym powstaje i do którego trafia Sos sojowy Kikkoman, gwarancją jego najwyższej jakości i najlepszego smaku jest wierność tradycyjnej, japońskiej recepturze.
Adres kontaktowy do dystrybutora marki:
[email protected]
https://www.kikkoman.pl/o-kikkomanie/firma/polityka-jakosci
Artykuł powstał we współpracy z marką Kikkoman
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.