[HOT NEWS – PREMIERA U NAS] W stolicy, przy skrzyżowaniu ulic Słowicza i F. Hynka, powstaje nowy czterogwiazdkowiec. Za inwestycją stoją właściciele działającego od kilku lat w Gdańsku Hotelu Stay inn – Władysław Frost (deweloper i inwestor warszawskiego projektu), Tomasz Tomczak oraz Andrzej Jóźwiak. Nowy obiekt będzie działał pod nazwą Stay inn by Frost, co jest zapowiedzią planów stworzenia nowej sieci hotelowej. Otwarcie nastąpi w maju 2021 roku.

Obiekt zaoferuje 90 dwuosobowych pokoi o powierzchni od 20 do 24 mkw. wraz z łazienką, w tym apartament prezydencki.
Na każdym piętrze do dyspozycji gości zostaną oddane specjalne pomieszczenia: dwa business rooms z zapleczem komputerowym oraz trzy nowoczesne palarnie – opisuje Tomasz Tomczak.

Cały obiekt powstaje w oparciu o najbardziej ekologiczne rozwiązania. Zastosujemy fotowoltaikę, najwyższe parametry izolacyjne oraz akustyczne. Cały hotel wraz z basenem będzie podgrzewany i klimatyzowany najnowszym systemem pomp geotermalnych, które uzyskują ciepło z ziemi i tym samym oszczędzają zużycie gazu. Natomiast minimalne zużycie prądu przez pompy będzie rekompensowane przez fotowoltaikę. Energię zaczerpniemy z ziemi, uzyskując ją dzięki specjalnym odwiertom na głębokości 150 m. Wierzymy, że inwestycja w te rozwiązania – mimo, że jest kosztowna na starcie – zwróci nam się w przeciągu 8-10 lat – powiedział w rozmowie z nami Władysław Frost.
Oferta gastronomiczna obejmować będzie zlokalizowaną na parterze restaurację Mono Kitchen oraz znajdujący się na dachu, z pięknym widokiem na lotnisko i Warszawę, coctalil bar.
Restauracja będzie serwować dania kuchni świata, przyrządzone w oparciu o świeże i najwyższej jakości składniki – sezonowe warzywa i owoce, starannie wyselekcjonowane gatunki mięs, ryb i owoców morza. Ceny będą przystępne dla każdego, a styl przyjazny, przytulny i otwarty przede wszystkim na gości z zewnątrz. Oczywiście podobnie, jak w Gdańsku, tak i w Warszawie planujemy organizować cykliczne koncerty lokalnych artystów oraz różnego rodzaju wystawy – tłumaczy nam Andrzej Jóźwiak.
Na terenie hotelu znajdować się będzie także sala konferencyjna o powierzchni 300 mkw., z możliwością podziału na trzy mniejsze oraz część spa & wellness z basenem, siłownią, saunami oraz gabinetami masażu.

Za projekt wnętrz odpowiada gdańska pracownia Square2, z Karolem Swiniarskim na czele.
Podobnie jak przy wszystkich wcześniejszych inwestycjach, prace techniczno-budowlane nadzoruje inż. Kazimierz Federak.

Jak zdradził nam Władysław Frost, nazwa nowego hotelu, czyli Stay inn by Frost, jest zwiastunem kolejnych planów inwestycyjnych.
Posiadamy działkę w Krakowie, gdzie chcielibyśmy wybudować i otworzyć hotel oraz w Mielnie – między jeziorem Jamno a pasem nadmorskim. W tej drugiej lokalizacji już niebawem rozpoczniemy kolejną inwestycję. Będzie to kompleks nowoczesnych i luksusowych domków letniskowych oraz pięciogwiazdkowego campingu – podkreślił inwestor. – Jednak to nie koniec naszych zamiarów. Cały czas poszukujemy nowych nieruchomości – zarówno w formie działek, jak i gotowych obiektów – dodał.
W naszym portfolio, poza hotelami, znajduje się również kilka konceptów gastronomicznych działających w Gdańsku: Mono Kitchen, Mexicali-taco bar, Morze Pasta i Pizza Corner. Prawdopodobnie z niektórymi z tych projektów będziemy chcieli zaistnieć na mapie warszawskiej gastronomii – wspomina Andrzej Jóźwiak.
RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<


© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.