Steakownia z nowym lokalem w Łodzi

Udostępnij artykuł

Kulinarną mapę OFFa wzbogacił kolejny przystanek – Steakownia, restauracja, dla znawców i wielbicieli wołowiny. Pochodzący z Warmii, a znany z Gdańska, Warszawy czy Wrocławia koncept zadebiutował w Łodzi w OFF Piotrkowska Center, oferując smakoszom menu złożone ze steków i burgerów, ale nie tylko.

OFF Steakownia Center

Nowo otwarta Steakownia zajmuje ponad 119m² powierzchni, obok Teatru Komedii Impro, a jej menu to propozycja dla koneserów wysokiej jakości mięsa. Specjalnością lokalu są steki z sezonowej wołowiny pochodzącej z najlepszych, szlachetnych ras mięsnych. Goście mogą liczyć również na bogatą ofertę burgerów, przygotowywanych z równie dużą dbałością o jakość i smak. Są też makarony i sałatki w tym aromatyczne tagliatelle z grillowaną dojrzewającą polędwicą Chateaubriand w sosie truflowym. Na mniejszy głód znajdą się tatary czy delikatne carpaccio wołowe.

Steakownia to miejsce dla znawców, którzy cenią sobie najwyższą jakość serwowanych dań i doceniają kunszt w ich przygotowaniu, ale i dla tych, którzy dopiero odkrywają świat steków. Każdy detal, od wyboru mięsa, przez sposób jego sezonowania, po finalne przygotowanie, jest tutaj traktowany z najwyższą starannością.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Stawiamy na prostotę, ale i doskonałość – wybieramy najlepsze mięso, dbamy o odpowiednie sezonowanie i serwujemy je w formie, która podkreśla jego naturalny smak. OFF to miejsce dla ludzi, którzy szukają jakości i unikalnych doznań kulinarnych, więc cieszymy się, że możemy tu być i wprowadzić naszą filozofię na talerze naszych gości – podkreślają właściciele restauracji.

Steakownię, której nowoczesne wnętrze znakomicie koresponduje z industrialnym charakterem ceglanych murów dawnej fabryki można odwiedzać codziennie w godzinach 12.00-22.00. To już dziewiąta przestrzeń gastronomiczna w OFFie.

Wizytę u nas zamienić można w prawdziwą kulinarną podróż. W menu tutejszych restauracji znaleźć można zarówno lekką bliskowschodnią szakszukę, stek z selera z bimbi, prawdziwe guacamole, ale też aromatyczny i sycący mistrzowski ramen czy swojską zalewajkę – podkreśla Michalina Jasiak z zespołu OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center. – Różnorodność i kreatywność to znak rozpoznawczy całego OFFa – dodaje.

Źródło: OFF Piotrkowska Center

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 22.08.2024
Aktualizacja: 22.08.2024