Kolejna edycja zawodów Dalla Corte Cup organizowana przez Best CS i Freehand Coffee Roasters zbliża się wielkimi krokami. Odbędzie się w dniach 10-11 stycznia, w nowej miejscówce na kulinarnej mapie Warszawy – Kuchni Żoliborz.
Tegoroczna pula nagród ma wartość ponad 26 tys. zł w tym nagrody pieniężne i główna nagroda ekspres Dalla Corte Studio wraz z młynkiem Dalla Corte Max.
Tradycyjnie już, zawodnicy zmierzą się w trzech rundach – Latte Art, Order i Flow Profiling.
Co ważne, regulamin zakłada start baristów, którzy nie stawali na najwyższym podium MPB, MPLA, MPCIG, MPBC, MPCT. W ten sposób organizatorzy chcą promować młodych, utalentowanych baristów, dla których start w zawodach będzie szansą na obycie ze sceną i sędziami.
Dla zawodników i wszystkich gości przygotowano także szereg wydarzeń towarzyszących:
Piątek – 10 stycznia:
11.00 – warsztaty brewing z Kamilą Adamiec „Dripper Origami – czym się charakteryzuje i jak zaparzyć w nim kawę?
15.00 – warsztaty z Dalla Corte (uwaga! warsztaty w języku angielskim)
16.00 – Warsztaty z BRITA Polska “System odwróconej osmozy PROGOUARD Coffee”
19.00+ – specjalne menu cocktailowe – kawa + Dictador Rum przygotowane przez VICE Mistrza Polski Coffee in Good Spirits Michała Ziemlewicza
Sobota – 11 stycznia:
13.00 – 15.00 – cupping kaw z polskich palarni specialty prowadzony przez Mistrzynię Polski Brewers Cup Kamilę Adamiec
Regulamin dostępny pod adresem: https://linkd.pl/psrk
Strona wydarzenia:
www.facebook.com/events/2595988973832774/
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.