Uzdrowisko Świnoujście: przebudowa sanatorium

Udostępnij artykuł

– Celem przebudowy i rozbudowy budynku jest poprawa jego stanu technicznego i świadczonych w nim usług z jednoczesnym przystosowaniem dla osób niepełnosprawnych oraz dostosowaniem do obowiązujących przepisów ppoż. Szczególnie istotne jest wyeliminowanie jakichkolwiek barier infrastrukturalnych oraz dostosowanie obiektu do kompleksowego świadczenia usług lecznictwa uzdrowiskowego w pełnym pakiecie: nocleg, wyżywienie i rehabilitacja, z uwzględnieniem potrzeb rożnych grup nabywców oraz życzeniami klienta. Standard obiektu oraz świadczone usługi winny spełniać standardy unijne, odpowiadać poziomowi trzygwiazdkowego hotelu. Budynek w zależności od potrzeb będzie pełnił funkcje sanatoryjne, hotelowe lub łącznie sanatoryjno-hotelowe dla gości krajowych i zagranicznych – podała spółka.

Przedstawiciele uzdrowiska nie udzielają konkretnych informacji dotyczących harmonogramu prac budowlanych. Firma, która zostanie wybrana do sporządzenia dokumentacji będzie miała około 6 miesięcy na jej wykonanie. Termin składania ofert mija 2 czerwca br.

Adam i Ewa to trzykondygnacyjne sanatorium położone w dzielnicy nadmorskiej w pobliżu promenady, około 80 metrów od morza. Ośrodek dysponuje pokojami jedno-, dwu-, trzy- i czteroosobowymi z pełnym węzłem sanitarnym (razem 86 miejsc noclegowych). Pokoje wyposażone są w TV, chłodziarki, czajniki bezprzewodowe, telefony. Na miejscu znajduje się część bazy zabiegowej: masaż podwodny, sollux. Goście spożywają posiłki w sąsiednim budynku Admirał I, ale w ramach inwestycji planuje się zagospodarowanie zaplecza kuchennego z salą konsumpcyjną.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 28.05.2010
Aktualizacja: 28.05.2010