Warszawa: Alon Than wystartował z nowym, japońskim menu degustacyjnym

Mistrz Świata Sushi serwuje kolejne smaki w restauracji KAGO SUSHI by Alon w stolicy. Od października w restauracji zlokalizowanej przy ul. Jagiellońskiej 22, można spróbować nowej odsłony japońskich przysmaków, w postaci siedmiu dań.

Restauracja KAGO SUSHI by Alon to podróż śladami kuchni azjatyckiej, której przewodnikiem jest Alon Than. Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015 i ekspert w dziedzinie orientalnych smaków dzieli się swoim doświadczeniem i przenosi do stolicy smaki z rodzimej kuchni, jaką poznał będąc dzieckiem.

Goście wybierający się do restauracji Alona Than w celu spróbowania menu degustacyjnego inspirowanego wielopokoleniowymi recepturami będą mogli spróbować 7-daniowego menu, w którego skład wchodzą m.in. harumaki z kaczką w orzechowym sosie teriyaki z sałatką z wodorostów wakame, mini zestaw sushi z tamago, łososiem, kalmarem i tuńczykiem oraz mini miso ramen.

Podróżując po świecie, najczęściej wybieramy restauracje, które prowadzą rdzenni mieszkańcy danego regionu. Sekretem KAGO i Mistrza Alona Than są receptury rodem z Azji, z której pochodzi. Jego przepisy to wielopokoleniowe sekrety, które kryją w sobie esencję azjatyckich aromatów.

Alon Than – Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015, twórca konceptów kulinarnych Izumi Sushi, Kago oraz Matcha Bistro & Bar. Jest mistrzem sushi z 20-letnim doświadczeniem, choć sam skromnie powtarza, że sushi trzeba uczyć się całe życie. Alon jest wierny tradycyjnemu sushi, jednak lubi także eksperymenty kulinarne. W restauracjach Kago Sushi proponuje autorską kuchnię, łącząc japoński styl z różnymi kulinarnymi pomysłami, często przemycając do swoich potraw polskie składniki.  

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.