Warszawa: Piekarnia Chaud Pain zaprasza na śniadania we francuskim stylu

Udostępnij artykuł
Wypieki rodem z Francji w polskim wydaniu są dostępne w piekarni w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie. Chaud Pain istnieje na rynku od grudnia ubiegłego roku, później poszerzyła swoją działalność również o ogródek przy ulicy Ossolińskich.

Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych gości nowe menu. Pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnejmówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.

Chaud Pain (czyt. “szo pę”) z jęz. fr. oznacza gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert. Dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej. Podawane są w formie wytrawnej (np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem). Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłkumówi Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki. Także chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów z Francji. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek. Powstają na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej inspirowanej smakami świata znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery. Piekarnia Chaud Pain należy do grupy Project Warszawa, pod którego parasolem znajdują się również restauracje Epoka oraz Bez Tytułu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.08.2021
Aktualizacja: 24.08.2021