Więcej niż grill z Marynatą Teriyaki Kikkoman

Udostępnij artykuł

Marynata, dip albo przyprawa do dań stir-fry. Marynata Teriyaki Kikkoman jest rozchwytywana przez szefów kuchni nie tylko w sezonie grillowym. 

Marynata Teriyaki Kikkoman

Wszystko może być “teriyaki”: mięso, drób, ryby, owoce morza, a nawet warzywa. Potrawy z rusztu rozgrzewają apetyt przez cały rok. Soczyste, aromatyczne i gorące, oddziałują na wszystkie zmysły. 

Od sosu do marynaty

Marynata Teriyaki Kikkoman to gotowy do użycia, stuprocentowo japoński i najwyższej jakości produkt. Stworzona na bazie klasycznego Sosu sojowego Kikkoman marynata dzieli jego najlepsze cechy: prostotę składu, naturalny proces warzenia i pełnię umami. 

Esencja Japonii

“Teriyaki” to połączenie dwóch japońskich słów: “teri” oznacza glazurę, a “yaki” – grillowanie lub duszenie. Marynata Teriyaki Kikkoman doskonale sprawdza się również przy smażeniu i pieczeniu. Niezależnie od techniki przygotowania marynowanej potrawy, zachowa ona charakterystyczny, smakowity połysk i wyjątkowy słodko-pikantny aromat.

Teriyaki to kwintesencja japońskiej kuchni, która przeniknęła do potraw z kuchni różnych krajów. Meksykańskie burrito, amerykańskie burgery, hawajskie poke bowls, chińskie sajgonki – butelkę z Marynatą Teriyaki Kikkoman znajdziemy w restauracjach, bistrach i ulicznych stoiskach przez cały rok, na całym świecie.

Teriyaki Kikkoman

Nowa tradycja

Wiosna ma zapach potraw z rusztu – rozkoszny, intensywny, aromatyczny. Polacy coraz częściej szukają jednak ciekawszych i zdrowszych alternatyw dla czerwonego mięsa. Marynata Teriyaki Kikkoman otwiera nieskończone możliwości, aby zaproponować gościom zupełnie nowe doznania smakowe. 

Odpowiedzi na pytania dotyczące Food Service udziela dystrybutor marki pod adresem e-mail horeca@develey.pl.

Artykuł powstał we współpracy z marką Kikkoman

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 10.05.2024
Aktualizacja: 10.05.2024