Zarządzanie hotelem to zadanie, w którym ważna jest każda decyzja – w tym wybór odpowiednich zmywarek. Nieodpowiednio dobrane urządzenia mogą negatywnie wpłynąć na funkcjonowanie hotelu czy restauracji, na szczęście można łatwo tego uniknąć. O szczegółach mówi Marcin Wajda, Dyrektor Komunikacji i Marketingu Winterhalter Polska.
Kiedy zacząć?
Proces wyboru zmywarek powinien rozpocząć się już na etapie projektowania kuchni. To ważne, aby uwzględnić ergonomię oraz zużycie energii i wody. Planując wyposażenie należy wziąć pod uwagę: wielkość hotelu czy restauracji, rodzaj i ilość serwowanych posiłków, a także godziny szczytu.
Błędy, których można uniknąć
Typowymi błędami są niedoszacowanie liczby zmywarek czy niedocenienie zalet technologii oszczędzających energię i wodę. W Winterhalter oferujemy urządzenia szybko przynoszące korzyści finansowe, dzięki oszczędnościom. W rozmowie z klientami przeprowadzamy analizy kosztów, które są bardzo pomocne przy podejmowaniu decyzji. Jesteśmy w stanie powiedzieć klientowi, ile jest w stanie zaoszczędzić w skali roku na opłatach za prąd i wodę.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad-grudzień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Wsparcie dla inwestorów
Nasze doświadczenie pozwala na dopasowanie zmywarek do indywidualnych potrzeb każdego hotelu czy restauracji. Zapewniamy również wsparcie techniczne i regularne przeglądy. Zmywarki Winterhalter wyposażone są w system Connected Wash, dzięki któremu urządzenia bezpośrednio komunikują się z serwisem, który od razu otrzymuje informację, że np. pojawił się błąd. Większość problemów można rozwiązać zdalnie i to od ręki, nie czekając na przyjazd serwisanta.
Unikalna oferta wynajmu
Winterhalter oferuje także wynajem długoterminowy, czyli wynajmijzmywarke.pl, który pozwala na wynajęcie zmywarki w rozliczeniu miesięcznym. To doskonała alternatywa, niezwykle pomocna i niewymagająca żadnej początkowej inwestycji.
Podsumowując, naszym celem jest zapewnienie inwestorom hotelowym spokoju i pewności, że ich zmywarki będą działać sprawnie i efektywnie, a tym samym przyczynią się do sukcesu hotelu czy restauracji.
Artykuł powstał we współpracy z firmą Winterhalter
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione