12 stycznia wystartowała nowa Kampania Zimowa Costa Coffee, która łączy w sobie znane i lubiane smaki z nowościami. Wśród nich znajdziemy inspirowane kultową czekoladą – Toblerone Latte, wzbogacone o witaminy napoje funkcjonalne Costa +. Także nową pozycję w kategorii food – czyli roślinny Wrap z wegeburgerem. Ponadto, do odkrycia w menu są także trzy sezonowe ciasta.
Nowa zimowa kampania w Costa Coffee
Dla tych, którzy preferują deserowe, ale i oryginalne oblicze kawy, strzałem w dziesiątkę będzie nowa Toblerone Latte. Stworzone we współpracy z legendarną marką słodyczy. Słodki smak syropu karmelowego uzupełniany jest nutami miodu oraz mlecznej, gorącej czekolady. Całość zwieńcza lekka bita śmietana, a wraz z kawą podawana jest również mniejsza wersja czekolady Toblerone w postaci mini batonika.
Szczególnie przy chłodnej temperaturze, wielu konsumentów pragnie wspomóc swój organizm od wewnątrz. Tu z pomocą przyjdzie nowa linia napojów funkcjonalnych Costa+. Do wyboru jest Cappuccino+ lub Latte+ w trzech smakach – karmelowym na napoju owsianym, waniliowym na napoju kokosowym oraz orzechowym na napoju migdałowym. Za tajemniczym plusem w nazwie stoją prozdrowotne dodatki. W przypadku opcji karmelowej i waniliowej – jest to przyczyniająca się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego witamina B12 oraz wspierający odporność cynk. W orzechowym smaku jest to dodatek białka.
Smaki na każdą porę dnia
W ofercie lunchowej Costa Coffee od godziny 12:00 do odkrycia są Wrapy – z kurczakiem lub serem camembert. Także całkowita nowość – Wrap z wegeburgerem. Kotlet roślinny zyskuje dodatek słodkich buraków oraz szpinaku. Wszystko to owinięte w pełnoziarnistą tortillą.
Z kolei w ofercie śniadaniowej, na dobry początek dnia sprawdzą się bagietki. Do wyboru jest opcja z doprawionym kurczakiem zagrodowym balsamico oraz grillowanymi warzywami. Lub bagietka wege z lekko dymnym smakiem wędzonego tofu.
Słodkie chwile
Czas spędzony przy kawie może osłodzić także jedno z trzech ciast sezonowych. Sernik korzenny z gruszką łączy smak świątecznego wypieku z lekko kwaśną gruszką. Ciasto słony karmel to z kolei twist na temat popularnego w ostatnich latach deseru – kremowy mus podkreślony został pełnym wyrazu karmelem, podczas gdy prażone orzechy nerkowca dostarczają dodatkowej chrupkości. To trio zamyka tort pomarańczowo-makowy. Wywodzący się z tradycji polskiego cukiernictwa biszkopt z makiem został w tej opcji zetknięty z musem na bazie serka mascarpone.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij i zapoznaj się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione