Zmiany kadrowe w Desilva

Udostępnij artykuł
Związana od pięciu lat z siecią Hoteli DeSilva Ilona Ceglińska z początkiem lutego  objęła stanowisko dyrektor w Victor Pruszków Desilva. Z kolei Krystian Gałężewski został dyrektorem Desilva Premium Poznań.

Ilona Ceglińska w branży hotelarskiej działa od 15 lat. Ukończyła Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie. Pierwsze doświadczenie zdobywała na stanowisku recepcjonistki w jednym z podwarszawskich hoteli. Następnie przechodziła kolejne etapy rozwoju jako menadżer w dziale konferencji, bankietów i marketingu. Z siecią Hotele DeSilva związana jest od pięciu lat zaczynając pracę w dziale sprzedaży w hotelu Victor DeSilva w Pruszkowie. W kolejnych latach otrzymała awans zastępcy dyrektora aż objęła stanowisko dyrektora hotelu.

Z kolei Krystian Gałężewski objął stanowisko dyrektora hotelu  Desilva Premium  Poznań. Ukończył  Politechnikę Poznańską Wydziału Inżynierii Zarządzania. Karierę zawodową rozpoczął w 2012 roku w  sieciowej restauracji Sphinx. W szybkim tempie wspinał się w strukturach organizacyjnych firmy. Po upływie sześciu miesięcy został kierownikiem restauracji, gdzie funkcję  pełnił przez trzy lata. W latach  2015-2018  był menadżerem obiektu w  jednym z poznańskich kompleksów hotelowo-gastronomicznych  City Park.

ŚWIAT HOTELI
LUTY-MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Hotele DeSilva powstały w 2006 roku. Wraz z otwarciem pierwszego hotelu Desilva spółka rozwija się w oparciu o cztery marki własne (Desilva Premium, Desilva, Desilva INN, by Desilva,) oraz wpisujące się w strategię rozwoju i synergię biznesową sieci, marki Accor – Mercure i ibis. 17 hoteli w 15 lokalizacjach, dysponujących 1635 pokojami oraz 79 salami konferen­cyjnymi – tak  prezentuje  się portfolio Grupy Hotele DeSilva na koniec 2018. Wkrótce nastąpi otwarcie nowego czterogwiazdkowego hotelu w Malborku by Desilva.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 25.03.2019
Aktualizacja: 25.03.2019