Adam Pruszkowski: Nowy Radisson Blu Resort to wyjątkowe miejsce na mapie Mazur

Udostępnij artykuł

Cieszymy się, że w końcu możemy przyjąć pierwszych gości. Jestem przekonany, że nasz obiekt dostarczy im wielu niezapomnianych wrażeń – powiedział Adam Pruszkowski, dyrektor generalny nowo otwartego hotelu Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury.

Radisson-Blu-Resort-Conference- Center-Ostroda-Mazury
Od lewej, Dyrektor Generalny Adam Pruszkowski, Burmistrz Miasta Ostróda – Zbigniew Michalak, Inwestor Artur Kozieja, Marszałek Województwa Warmińsko – Mazurskiego – Gustaw Marek Brzezin

Wszechobecna natura

Hotel Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury, którego budowa została właśnie oficjalnie ukończona, usytuowany jest nad jeziorem Drwęckim, tuż przy plaży.

Hotelowy komfort

W Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury znajduje się 238 pokoi, których kolorystyka nawiązuje do barw natury –  ciepłego drzewa, chłodu kamienia, przeplatanych błękitem morza i nieba. Taka kolorystyka dominuje w całym obiekcie. Za projekt architektury, wnętrz stref publicznych i pokoi odpowiedzialna jest Tete Concept.

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli listopad-grudzień 2022

Sport, relaks i rozrywka

Do dyspozycji gości jest również nowoczesny Aqua Park obejmujący krytą strefę wodną z dwutorowym basenem sportowym, płytkim basenem dla dzieci, trzema jacuzzi oraz strefą termalną z sauną i łaźnią parową. W okresie letnim dostępna jest również strefa zewnętrzna z basenem relaksacyjnym i dwoma jacuzzi. Dla spragnionych rozluźnienia i relaksu, hotel zaprasza do spa Lava e Sal, którego filozofią jest znalezienie harmonii między ciałem a umysłem – poprzez detoksykację i kojące terapie holistyczne. 
To wszystko w 12. salonach zabiegowych, strefie VIP i łaźni parowej.

Hotel oferuje także dwie restauracje. The Grus posiada w menu dania kuchni międzynarodowej bazującej na sezonowych lokalnych produktach. W karcie królują ryby z mazurskich jezior. Posiłek można zjeść w środku, lub  na tarasie restauracji z widokiem na okolicę, The Stoke Restaurant natomiast to idealne miejsce dla fanów wołowiny i owoców morza. Restauracja posiada taras z widokiem na Jezioro Drwęckie oraz specjalne sale VIP zapewniające większą prywatność W Lobby Barze na gości czekają przekąski lub lunch, aromatyczna kawa, herbata, zdrowe owocowe koktajle i desery.

Dla tych, którzy lubią aktywnie spędzać wieczory czeka Klub Black Swan, w którym w mniej zobowiązującej atmosferze towarzyszy zabawa i integracja z możliwością gry w bilard, 4-torowa kręgielnia i kort do squasha. Do dyspozycji jest m.in. wielokilometrowa ścieżka rowerowa wiodąca dookoła jeziora.

Przestrzenie dla branży MICE

Biorąc pod uwagę wymagania klientów biznesowych, hotel posiada 16 sal konferencyjnych, mogących pomieścić łącznie do 1000 osób. To ponad 2300 metrów kwadratowych przestrzeni do spotkań i wydarzeń, rozmieszczonych w różnych miejscach. Hotelowe zaplecze konferencyjne obejmuje również Audytorium, cztery sale wielofunkcyjne, siedem sal konferencyjnych oraz foyer, które można zaaranżować na różne imprezy, w tym spotkania biznesowe, bankiety i wesela.

Źródło: Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 17.02.2023
Aktualizacja: 17.02.2023