Adam Ringer panelistą VI Sweets & Coffee Forum® 2023

Udostępnij artykuł

Prezes zarządu Green Caffe Nero weźmie udział w organizowanym przez redakcję naszego czasopisma Sweets & Coffee i newsowego portalu Horecanet.pl – VI Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarnio-Cukierni SWEETS & COFFEE FORUM® 2023. Adam Ringer zabierze głos w panelu dyskusyjnym pt.: „Transformacja czy adaptacja – rynek wobec wyzwań”. Tegoroczna edycja najważniejszego w Polsce spotkania właścicieli kawiarni, cukierni, lodziarni, piekarni, prezesów i dyrektorów sieci, kupców oraz dostawców HoReCa odbędzie się 29 maja w Sheraton Grand Warsaw.

Adam Ringer

Adam Ringer to ekonomista i biznesmen, współtwórca i współwłaściciel sieci kawiarni Green Caffè Nero. Emigrant Marca ’68. Przez wiele lat mieszkał w Szwecji. Tam podjął studia na wydziale ekonomii i nauk politycznych w Uppsali, a następnie rozpoczął studia doktoranckie. Po powrocie do kraju zajął się biznesem. W 2003 roku otworzył pierwszą kawiarnię Green Coffee. Marka Green Caffè Nero została stworzona przez Adama Ringera i Gerry’ego Forda – właściciela marki Caffè Nero. Od momentu otwarcia pierwszej wspólnej kawiarni w 2012 roku, Green Caffè Nero pozostaje wierne misji, która przyświecała jej założycielom: oferowaniu najlepszej kawy i tworzeniu kameralnej, domowej atmosfery, w której kawą można się delektować. Green Caffè Nero posiada ponad 70 kawiarni w Polsce, każda z nich została zaprojektowana w niepowtarzalny sposób, aby odzwierciedlać charakter lokalnej społeczności oraz tradycje miejsca, w którym się znajduje.

O VI Sweets & Coffee Forum® 2023

W programie i dyskusjach podczas Forum, które z powodzeniem wraca po trudnych czasach pandemii, tradycyjnie znajdą się: indywidualne spotkania kupców z dostawcami; merytoryczne i najbardziej praktyczne wskazówki dotyczące wsparcia dla od najwybitniejszych praktyków i ekspertów oraz efektywna wymiana doświadczeń i sposobów na rozwijanie biznesu. Tegoroczne rozmowy naturalnie zdominowane będą obecną sytuacją. Nie zabraknie pogłębionych analiz, wniosków, prognoz oraz wzajemnego wsparcia i praktycznych porad.

Videorelacja z ostatnio zorganizowanej edycji wydarzenia, które w wyniku pandemii odbyło się w 2019 roku.

Jak co roku, jako Organizator, stawiamy wyłącznie na naszą najbardziej efektywną, autorską i sprawdzoną od lat formułę wydarzenia odbywającego się w wersji stacjonarnej.

W programie:

  • KONFERENCJA z całodziennymi dyskusjami panelowymi przy udziale najwybitniejszych w Polsce praktyków i ekspertów;
  • BUSINESS SPEED DATING – efektywne, indywidualne spotkania kilkudziesięciu kupców z sieci z dostawcami HoReCa;
  • SEKCJA WYSTAWIENNICZA – strefa zlokalizowana w foyer, przeznaczona dla dostawców, którzy już na miejscu chcą efektywnie zaprezentować swoją ofertę podczas indywidualnych spotkań z: inwestorami, prezesami oraz dyrektorami spółek, a także właścicielami lokali niezależnych.
  • UROCZYSTA KOLACJA z Galą SWEETS & COFFEE AWARDS 2023 oraz SUPPLIER OF THE YEAR 2023.

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Nowości GastronomiczneŚwiat HoteliSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Storeportali: www.horecanet.plwww.petrolnet.pl. Organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit HotelForum Rynku Gastronomicznego Food Business ForumForum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B – media efektywnej komunikacji

Karolina Stepniak
dyrektor wydawnicza BROG B2B
redaktor Sweets & Coffee
664 463 069
k.stepniak@brogb2b.pl 

Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomicznych
redaktor Sweets & Coffee
664 463 066
m.kaszuba@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 29.03.2023
Aktualizacja: 29.03.2023