Prezes zarządu Green Caffe Nero weźmie udział w organizowanym przez redakcję naszego czasopisma Sweets & Coffee i newsowego portalu Horecanet.pl – VI Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarnio-Cukierni SWEETS & COFFEE FORUM® 2023. Adam Ringer zabierze głos w panelu dyskusyjnym pt.: „Transformacja czy adaptacja – rynek wobec wyzwań”. Tegoroczna edycja najważniejszego w Polsce spotkania właścicieli kawiarni, cukierni, lodziarni, piekarni, prezesów i dyrektorów sieci, kupców oraz dostawców HoReCa odbędzie się 29 maja w Sheraton Grand Warsaw.

Adam Ringer to ekonomista i biznesmen, współtwórca i współwłaściciel sieci kawiarni Green Caffè Nero. Emigrant Marca ’68. Przez wiele lat mieszkał w Szwecji. Tam podjął studia na wydziale ekonomii i nauk politycznych w Uppsali, a następnie rozpoczął studia doktoranckie. Po powrocie do kraju zajął się biznesem. W 2003 roku otworzył pierwszą kawiarnię Green Coffee. Marka Green Caffè Nero została stworzona przez Adama Ringera i Gerry’ego Forda – właściciela marki Caffè Nero. Od momentu otwarcia pierwszej wspólnej kawiarni w 2012 roku, Green Caffè Nero pozostaje wierne misji, która przyświecała jej założycielom: oferowaniu najlepszej kawy i tworzeniu kameralnej, domowej atmosfery, w której kawą można się delektować. Green Caffè Nero posiada ponad 70 kawiarni w Polsce, każda z nich została zaprojektowana w niepowtarzalny sposób, aby odzwierciedlać charakter lokalnej społeczności oraz tradycje miejsca, w którym się znajduje.
O VI Sweets & Coffee Forum® 2023
W programie i dyskusjach podczas Forum, które z powodzeniem wraca po trudnych czasach pandemii, tradycyjnie znajdą się: indywidualne spotkania kupców z dostawcami; merytoryczne i najbardziej praktyczne wskazówki dotyczące wsparcia dla od najwybitniejszych praktyków i ekspertów oraz efektywna wymiana doświadczeń i sposobów na rozwijanie biznesu. Tegoroczne rozmowy naturalnie zdominowane będą obecną sytuacją. Nie zabraknie pogłębionych analiz, wniosków, prognoz oraz wzajemnego wsparcia i praktycznych porad.
Jak co roku, jako Organizator, stawiamy wyłącznie na naszą najbardziej efektywną, autorską i sprawdzoną od lat formułę wydarzenia odbywającego się w wersji stacjonarnej.
W programie:
- KONFERENCJA z całodziennymi dyskusjami panelowymi przy udziale najwybitniejszych w Polsce praktyków i ekspertów;
- BUSINESS SPEED DATING – efektywne, indywidualne spotkania kilkudziesięciu kupców z sieci z dostawcami HoReCa;
- SEKCJA WYSTAWIENNICZA – strefa zlokalizowana w foyer, przeznaczona dla dostawców, którzy już na miejscu chcą efektywnie zaprezentować swoją ofertę podczas indywidualnych spotkań z: inwestorami, prezesami oraz dyrektorami spółek, a także właścicielami lokali niezależnych.
- UROCZYSTA KOLACJA z Galą SWEETS & COFFEE AWARDS 2023 oraz SUPPLIER OF THE YEAR 2023.
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Nowości Gastronomiczne, Świat Hoteli, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl. Organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
Kontakt z Organizatorem
BROG B2B – media efektywnej komunikacji
Karolina Stepniak
dyrektor wydawnicza BROG B2B
redaktor Sweets & Coffee
664 463 069
k.stepniak@brogb2b.pl
Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomicznych
redaktor Sweets & Coffee
664 463 066
m.kaszuba@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.