Agnieszka Bucka, Maciej Barlak i Kamil Borowiak dołączyli do zespołu Dobrego Hotelu

Udostępnij artykuł
Funkcję dyrektora operacyjnego dla Regionu Południe objęła Agnieszka Bucka, a dyrektorem technicznym został Maciej Barlak. Natomiast stanowisko Managera Controllingu i zakupów pełni obecnie Kamil Borowiak, z którym będzie można spotkać się podczas formuły Business Speed Dating, na naszym XV Forum Profit Hotel® 2021 (11 października w Crowne Plaza Warsaw – The HUB).

Agnieszka Bucka z branżą hotelową związana jest od 20 lat. Przed rozpoczęciem kariery zawodowej ukończyła Akademię Wychowania Fizycznego w Krakowie na kierunku Turystyka, a po szkoleniu sieciowym we Francji otwierała Hotel Campanile w Krakowie, gdzie pełniła funkcję Dyrektora. Następnie, przez 15 lat pracowała w sieci Qubus Hotel, początkowo jako dyrektor Hotelu w Katowicach i w Krakowie, a następnie jako regionalny dyrektor operacyjny. W Dobrym Hotelu Agnieszka Bucka objęła stanowisko dyrektora operacyjnego dla Regionu Południe i odpowiadać będzie za hotele grupy zlokalizowane w Krakowie, Wrocławiu i Zakopanem.

Nowym dyrektorem technicznym w grupie Dobry Hotel został Maciej Barlak. Dotychczas pełnił on m.in. funkcję specjalisty ds. inwestycji, a w skład w jego obowiązków wchodziły: kontraktacja podwykonawców, koordynacja sprzedaży mieszkań i koordynacja budów. Ponadto, obejmował on także stanowisko kierownika projektu w kompleksie Olivia Business Centre, gdzie zajmował się koordynacją realizacji budynków biurowych, prowadzeniem ofertowania i kontraktacją podwykonawców. Maciej Barlak jest także absolwentem Wydziału Inżynierii Lądowej i Środowiska Politechniki Gdańskiej. Ukończył  również podyplomowe studia Menadżerów Zakupów na SGH.

W Dobrym Hotelu funkcję dyrektora Działu Analiz Kosztów  i zaopatrzenia pełni obecnie Kamil Borowiak, który posiada ponad 15-letnie doświadczenie zawodowe w branży gastronomicznej. Podczas dotychczasowej kariery, obejmował stanowisko kierownika restauracji w Compass Group, dyrektora gastronomii w poznańskiej firmie KF Catering oraz Managera regionalnego Ever Group. Do obowiązków Kamila Borowiaka należało m.in. zarządzanie 18 powierzonymi mu restauracjami oraz zapewnienie im funkcjonowania zgodnie ze standardami i procedurami operacyjnymi, przy jednoczesnym utrzymaniu optymalnych kosztów działalności.

Grupa Dobry Hotel zarządza ogólnopolską siecią hoteli i obiektów wypoczynkowych, udostępniając tym samym pobyt w najczęściej odwiedzanych przez turystów obszarach w całym kraju. W skład obiektów zarządzanych przez Dobry Hotel wchodzą: Hotel Arkon Park w Gdańsku, Hotel Różany Gaj oraz Longstay Premium Apartments w Gdyni, sopockie Villa Sedan i Hotel Aqua Sopot, Hotel Dom Zdrojowy w Jastarni, Hotel Mikołajki w Mikołajkach, Hotel Altus Poznań Old Town w Poznaniu, krakowskie Hotel Unicus Kraków Old Town, H15 Palace Hotel i pięciogwiazdkowy Hotel Unicus Palace, hotele Aquarion i Tatrzańska Ostoja w Zakopanem oraz warszawskie hotele Moxy Warsaw Praga i H15 Boutique Hotel.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE – RAPORT 2021
>> KLIKNIJ, ABY ZAPOZNAĆ SIĘ Z PEŁNYM WYDANIEM <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 04.10.2021
Aktualizacja: 04.10.2021