Andrea Camastra otwiera nową restaurację w Warszawie

Udostępnij artykuł
Znany szef kuchni, który stał za gwiazdkowym sukcesem restauracji Senses startuje z nowym projektem gastronomicznym. Jak na razie nie zdradza szczegółów, ale jedno jest pewne: pojawi się nowa restauracja, menu i smaki.

Andrea Camastra na swoich social mediach zaprezentował kilka dań, które zapewne pojawią się w nowej lokalizacji. Są to szparagi gotowane w rumianku, z sosem z wędzonych, zielonych szparagów i żółtkiem. Poza tym mozarella caprese ze sfermentowanymi pomidorami. Także domowy ser bryndza, ryż dmuchany, delikatnie wędzony łosoś oraz gazpacho z moreli i szczawiu.

Camastra w 2015 został wyróżniony tytułem „Szefa kuchni roku Północnej Anglii”. Zdobył także nagrodę „Szefa kuchni przyszłości” od Gault&Millau. W 2016 roku ten sam przewodnik przyznał mu tytuł „Szefa kuchni roku”. W tym samym roku warszawska restauracja Senses zdobyła Gwiazdkę Michelin, tym samym stając się drugim lokalem w Polsce, który zdobył to wyróżnienie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.09.2021
Aktualizacja: 16.09.2021