Znany szef kuchni, który stał za gwiazdkowym sukcesem restauracji Senses startuje z nowym projektem gastronomicznym. Jak na razie nie zdradza szczegółów, ale jedno jest pewne: pojawi się nowa restauracja, menu i smaki.

Andrea Camastra na swoich social mediach zaprezentował kilka dań, które zapewne pojawią się w nowej lokalizacji. Są to szparagi gotowane w rumianku, z sosem z wędzonych, zielonych szparagów i żółtkiem. Poza tym mozarella caprese ze sfermentowanymi pomidorami. Także domowy ser bryndza, ryż dmuchany, delikatnie wędzony łosoś oraz gazpacho z moreli i szczawiu.
Camastra w 2015 został wyróżniony tytułem „Szefa kuchni roku Północnej Anglii”. Zdobył także nagrodę „Szefa kuchni przyszłości” od Gault&Millau. W 2016 roku ten sam przewodnik przyznał mu tytuł „Szefa kuchni roku”. W tym samym roku warszawska restauracja Senses zdobyła Gwiazdkę Michelin, tym samym stając się drugim lokalem w Polsce, który zdobył to wyróżnienie.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.