Chaud Pain z nowymi lokalizacjami w Warszawie

Udostępnij artykuł

Chaud Pain (czyt. “szo pę” z fr. oznacza gorący chleb) to piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstaje, sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem. Od teraz wypieki będzie można kupić nie tylko przy ul. Ossolińskich, ale także przy placu Konstytucji 6 i alei Niepodległości 142 a. Od 1 czerwca gości zaprosi także punkt przy Tamce 43.

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. W Chaud Pain znajduje się również część delikatesowa, w której dostępne są polskie dżemy i produkty z różnych zakątków świata, m.in. hiszpańskie szynki, wegańskie, duńskie sery (roślinne), włoskie trufle i owoce morza w puszkach (m.in. małże, sardynki, kalmary).

Chaud Pain należy do Grupy Project Warszawa, która w swoim portfolio ma także Restaurację Epoka.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 15.05.2023
Aktualizacja: 15.05.2023