Działania ZP HoReCa wobec kryzysu

Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji, Cateringu pozostaje aktywny w działaniach dotyczących rozwiązań antykryzysowych dla branży. – Jesteśmy w stałym kontakcie z Ministerstwem Rozwoju, Ministerstwem Zdrowia i Rzecznikiem MŚP, informując o sytuacji oraz potrzebach całej branży i poszczególnych Członków – podkreśla Sylwester Cacek, członek rady ZP HoReCa.

Jak tłumaczy: Przekazaliśmy konkretne propozycje rozwiązań procesowych i legislacyjnych, ukierunkowanych na krótkoterminową płynność finansową, które mają pozwolić przedsiębiorstwom gastronomicznym przetrwać i odpowiednio przygotować się na okres po zakończeniu stanu zagrożenia. Czekamy na propozycje administracji, które będziemy komentować i starać się jak najszybciej wdrożyć.

Związek, dzięki wsparciu Administracji Publicznej, pozostaje również w kontakcie z sektorem bankowym i organizacjami zrzeszającymi galerie handlowe, aby wspólnie znaleźć akceptowalne rozwiązania amortyzujące efekty kryzysu.

Szykujemy propozycje na średni i długi termin, tak aby branża gastronomiczna mogła powrócić do stanu sprzed pandemii i dalej notować wzrosty sprzedaży.

Pozostajemy dumni z naszych Członków, którzy pomimo trudnego czasu, bardzo aktywnie uczestniczą we wszelkich akcjach ukierunkowanych na wsparcie personelu medycznego i innych służb walczących z pandemią. Wspólne zaangażowanie i wspólny trud będą doskonałą bazą pod dalszy rozwój sektora, a wiarygodność zbudowana wobec Administracji Publicznej, pozwoli na utrzymanie konstruktywnego dialogu w kolejnych miesiącach i latach.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.