Restauracja w Zamku Topacz Resort & Art Spa jest ponownie otwarta. Pod sterami nowego szefa kuchni wprowadzone zostało całkiem nowe menu, w którym królują regionalne i sezonowe produkty.
Filip pracował w restauracjach w Londynie, tam też ukończył college gastronomiczny. Następnie trafił pod skrzydła francuskiego szefa kuchni Arnaud Torchy. Po powrocie do Polski kontynuował pracę w renomowanych lokalach gastronomicznych, m.in. w La Maddalena we Wrocławiu. Jego pierwsze inspiracje pochodziły głównie z klasycznej kuchni francuskiej. Dzisiaj bawi się smakami z różnych zakątków świata. Łączy je, jednocześnie nie zapominając o lokalnych składnikach. Filip Grajeta dużą wagę przywiązuje do regionalnych produktów, zawsze najwyższej jakości. Stawia na sezonowość i filozofię „zero waste”.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.