Fiorentina najlepszym lokalem w Polsce w ramach World Culinary Awards

Udostępnij artykuł

Krakowska restauracja została doceniona w konkursie World Culinary Awards i uznana za numer jeden w naszym kraju. Wśród wyróżnionych znalazły się także dwa inne lokale z Krakowa: Bottiglieria 1881 i Zazie Bistro oraz warszawskie Butchery&Wine.

Restauracja ma już na swoim koncie wyróżnienia od Michelina czy Gault&Millau. Walczyła również o tytuł najlepszej w Europie, jednak trafił on do włoskiego lokalu Uliassi.

Fiorentina Dom Polski zaprosiła pierwszych gości w 2017 roku. Zlokalizowana jest przy ul. Grodzkiej 63 w Krakowie. Szefem kuchni jest Robert Koczwara, który jest związany z gastronomią od 1995 roku. Z gastronomią związany jest od 1995 roku. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, uczestniczył w licznych stażach i szkoleniach we Włoszech, m.in. w Piemoncie i Toskanii. Pierwszą, siostrzaną restaurację Fiorentiny czyli Trattoria Mamma Mia współtworzył od momentu otwarcia w 2006 roku. W kolejnych latach odpowiadał za szkolenie szefów kuchni nowych restauracji w MSHG: Bianca, Boscaiola, La Grande Mamma i The Spaghetti.

Restauracja jest czynna od poniedziałku do czwartku od 18:00 do 23:00, w piątki i soboty od 13:00 do 23:00, a w niedzielę od 13:00 do 22:00. Restauracja należy do Main Square Hospitality Group, której założycielem jest Radosław Fronc.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 13.01.2023
Aktualizacja: 13.01.2023