Moxy Warsaw Praga wydzierżawiony Grupie Dobry Hotel

Udostępnij artykuł
Obiekt jest częścią zrewitalizowanego kompleksu Centrum Praskie Koneser. Umowa obowiązuje na 20 lat. Dobry Hotel będzie również zarządzał obiektem. To 11 lokalizacja w ofercie firmy specjalizującej się w zapewnianiu usług hotelowych w Polsce. Komercjalizacja przebiegła pomyślnie pomimo kryzysu związanego z pandemią Covid-19 z uwagi na potencjał warszawskiego Konesera.
Europe, Poland, Warsaw, Moxy Warsaw Praga

Moxy Warsaw Praga to hotel lifestylowej marki Moxy, należącej do Marriott International. Powstał w 2019 r. w ramach wielofunkcyjnego kompleksu Centrum Praskie Koneser. Mowa o inwestycji Grupy Liebrecht & wooD oraz BBI Development S.A., położonej na warszawskiej Pradze. Obiekt został stworzony specjalnie z myślą o ludziach, którzy pragną zatrzymywać się w stylowym otoczeniu. Oferuje 141 pokoi, ciekawe wzornictwo i przestrzeń wspólną, która dzieli się na kilka stref. Goście mogą korzystać również z wygodnych usług, takich jak samoobsługowy serwis cateringowy grab and go, dostępny 24/7.

Moxy Warsaw Praga to piękny hotel, zlokalizowany w samym sercu warszawskiej Pragi, w Centrum Praskim Koneser. Miejsce to bez wątpienia nie ma konkurencji w tej części stolicy, dlatego bardzo zależało nam na długoterminowej współpracy. Koneser to połączenie najwyższej jakości architektury i bogatej oferty zarówno dla klienta biznesowego, jak i turystów. To powierzchnie biurowe, eventowe, muzea, galerie, restauracje i sklepy. To wszystko w artystycznej dzielnicy stolicy, jedynie dwa kilometry od Starego Miasta zaznacza Leszek Mięczkowski, prezes zarządu i właściciel Grupy Dobry Hotel.

ŚWIAT HOTELI listopad-grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoz
nać się z pełną treścią publikacji <<

Wcześniejsze zarządzanie – Hotel Professionals Management Group

Hotel Moxy Warsaw Praga był do tej pory zarządzany przez Hotel Professionals Management Group. Firma odpowiedzialna była za bieżące doradztwo operacyjne od początku realizacji inwestycji oraz za zarządzanie hotelem w fazie pre-opening, w tym w szczególności za przygotowanie go do otwarcia, które nastąpiło w lutym 2019 r.

Spółka HPMG wprowadziła hotel na rynek i następnie zarządzała hotelem. W tym czasie obiekt zdobył aż wiele nagród m.in. w konkursie Profit Hotel Awards (najlepszy hotel 3-gwiazdkowy oraz najbardziej innowacyjny hotel roku). Na skutek zmiany w strategii komercjalizacji nieruchomości, hotel zarządzany do tej pory przez HPMG, zarządzany będzie przez nowego dzierżawcę.

Podpisanie umowy z Grupą Dobry Hotel to kolejny etap skutecznej strategii komercjalizacji Centrum Praskiego Koneser. Zdecydowaliśmy się na długoterminową dzierżawę obiektu podmiotowi, który z powodzeniem prowadzi wyjątkowe hotele w całej Polsce: Trójmieście Jastarni, Krakowie, Mikołajkach, Poznaniu, i Zakopanem wskazuje Magdalena Bartkiewicz-Podoba, CEO (dyrektor generalny) Liebrecht & wooD Poland, dewelopera i zarządzającego Centrum Praskim Koneser. – Jesteśmy dumni, że w tak trudnych dla branży HoReCa czasach przeprowadziliśmy udaną komercjalizację i to z tak wymagającym i doświadczonym partnerem biznesowym, jakim jest Grupa Dobry Hotel. To świadczy o potencjale Konesera, ale też całej dzielnicy Pragi-Północpodkreśla Magdalena Bartkiewicz-Podoba.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.02.2021
Aktualizacja: 03.02.2021