J.J. Darboven otworzyła hotel w Pomorskiem

Udostępnij artykuł
5 maja w Rumi k. Gdyni ruszył obiekt, należący do firmy J.J. Darboven Poland, wiodącego dostawcy kawy i herbaty dla gastronomii. Menedżerem jest Dorota Krzyk-Kidybińska, wcześniej związana m.in. z gdańskim Radissonem i hotelem Sadova.

Hotel oferuje dziewięć pokoi oraz jeden apartament – łącznie 31 miejsc noclegowych w standardzie trzygwiazdkowym. Do dyspozycji gości jest również sauna sucha, taras widokowy, a także parking ze stacją ładowania aut elektrycznych.

W sali ogólnodostępnej znajduje się flagowy ekspres do kawy firmy J.J. Darboven – Coffee Soul, z którego goście mogą bezpłatnie korzystać przez całą dobę.

Koncept hotelu łączy w sobie dwie pasje właściciela firmy, pana Alberta Darbovena – kawę i konie. Elementy nawiązujące do tych motywów można znaleźć we wszystkich wnętrzach. Hotel może funkcjonować bezobsługowo – goście do wszystkich pomieszczeń mają dostęp za pomocą indywidualnych pinkodów, mogą także za pomocą aplikacji samodzielnie dokonać zameldowania oraz wymeldowania.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.05.2020
Aktualizacja: 13.05.2020