[SPECJALNIE DLA NAS – RAPORT 2024] Przy poszukiwaniu dostawców istotna jest ciągła dostępność produktów i usług abyśmy nie musieli korzystać z substytutów – mówi w komentarzu do specjalnego wydania „Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024” Jakub Laskowski, Purchasing Executive, Sheraton Grand Warsaw i The Westin Warsaw.
Jak wygląda obecna współpraca hoteli z dostawcami dla branży HoReCa? Czy mogą Państwo liczyć na ich wsparcie, elastyczność?
Obecna współpraca z dostawcami HoReCa wygląda obiecująco i jestem z niej bardzo zadowolony. Nadal możemy liczyć na ich wsparcie w wyjątkowych sytuacjach czy przy poszukiwaniu wyrafinowanych produktów do naszych hoteli, oraz na elastyczność we współpracy. Co nas także cieszy, dostawcy cały czas poszerzają swoje portfolio z oferowanymi produktami i podążają za rozwijającymi się trendami w szeroko pojętej gastronomii.
Czy kryteria przy wyborze dostawców uległy zmianie? W jaki sposób?
Kryteria nie zmieniły się drastycznie – wiadomo, że w parze z ceną idzie jakość oferowanego produktu. Ważny stał się zrównoważony rozwój i ograniczenie szlaków CO2, na które zwracamy dużą uwagę przy składaniu zamówień. Na to wpływ mają takie inicjatywy, jak certyfikat Green Key, przyznawany hotelom spełniającym określone wymagania w kwestiach ekologicznych. Przy poszukiwaniu dostawców istotna jest ciągła dostępność produktów i usług, na które się decydujemy, abyśmy nie musieli korzystać z substytutów i oferować niższego standardu naszym gościom. Jednym z czynników wyboru jest również…Cały wywiad publikujemy w Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024. Kliknij, aby zapoznać się z pełną treścią
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.