Jesteś absolwentem SGTiH Vistula? Zgłoś się do konkursu!

Udostępnij artykuł

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula organizuje piątą edycję konkursu „Kompasy Vistuli”, który wyróżnia absolwentów uczelni. Celem konkursu jest wyłonienie osób, które odniosły sukces na polu zawodowym związanym z szeroko pojętą gościnnością, w pracy w sektorach takich jak: turystyka, hotelarstwo, HoReCa, branża spotkań czy przemysł czasu wolnego. Redaktor naczelna Świata Hoteli Karolina Stępniak jest członkinią kapituły konkursu.

Kompasy Vistuli 2024

Dla kogo konkurs?

Konkurs jest skierowany do polskich i zagranicznych absolwentów następujących uczelni:

  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula;
  • Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji;
  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie;
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie;
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi;
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja;
  • Uczelnia Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja;
  • Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna – kierunek Turystyka i Rekreacja.

Celem konkursu jest wyłonienie i uhonorowanie absolwentów, którzy odnieśli znaczący sukces na polu zawodowym związanym z szeroko pojętą gościnnością, w pracy w sektorach takich jak: turystyka, hotelarstwo i HoReCa, branża spotkań, dietetyka lub innych. To właśnie oni są najlepszymi ambasadorami uczelni. Ich dokonania zawodowe są miarą naszego sukcesu, dowodem wysokiej jakości kształcenia i praktycznego przygotowania. Mają zapał oraz potencjał, które pozwolą branży dynamicznie rozwijać się.

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli listopad-grudzień

Kompasy Vistuli” przyznawane są w dwóch kategoriach głównych i jednej dodatkowej

  1. Kompas Vistuli
  2. Kompas Vistuli – Rising Star
  3. Vistula Compass International

Etapy konkursu

Konkurs składa się z czterech etapów:

I etap – otwarte zgłoszenia kandydatów – 20.11.2023-8.01.2024
II etap – nominacje – 9.01-14.01.2024
III etap – przyjęcie nominacji i przesłanie dokumentów konkursowych – 15.01- 12.02.2024
IV etap – wybór finalistów i laureatów – 13.02-07.03.2024

Zgłoszenie do konkursu „Kompasy Vistuli” jest procesem dwuetapowym:

  1. Zgłoszenie kandydata – absolwenci mogą zgłaszać się sami lub ich kandydatury mogą wysuwać osoby trzecie, inni absolwenci, wykładowcy, pracodawcy.
    Do kategorii pierwszej mogą być zgłaszani kandydaci, którzy mają minimum pięcioletni staż pracy, Do kategorii drugiej mogą być zgłaszani kandydaci, których staż pracy jest krótszy niż pięć lat. Kategoria trzecia, dodatkowa, jest przeznaczona dla zagranicznych absolwentów, którzy rozwijają swoją karierę zawodową poza Polską (niezależnie od długości stażu pracy).
  2. Przyjęcie nominacji – osoba nominowana przesyła docelowe zgłoszenie.

Ogłoszenie laureatów konkursu oraz wręczenie nagród odbędzie się 4.04.2024 r.  podczas gali towarzyszącej Global Meetings Industry Day.

Regulamin Konkursu „Kompasy Vistuli”

Formularz rejestracyjny

Źródło: SGTiH

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.01.2024
Aktualizacja: 12.01.2024