Kawowe happy hours w Żabce

Udostępnij artykuł

Do końca lutego w godzinach 6:00-10:00, wszyscy użytkownicy aplikacji Żappka kawę i napoje gorące o pojemności do 200 ml mogą kupić za 3 zł za kubek.

Kawowe happy hours w Żabce

Z naszą ofertą kawową jesteśmy obecni na rynku od wielu lat. Serwujemy kawę i inne gorące napoje w każdym z naszych ponad 9 tys. sklepów. Rekord to 72 szt. sprzedane w minutę. Klienci chętnie korzystają z przygotowywanych przez nas promocji, takich jak tańsza kawa z własnym kubkiem czy „kawonament”. Mamy nadzieję, że równie chętnie rozpoczną poranek z aromatyczną kawą za 3 zł. Może ich do tego przekonać także nasz energetyczny i rozbudzający nowy spot promocyjny, do obejrzenia którego bardzo zachęcam mówi Jarosław Serednicki, dyrektor marketingu Żabka Polska.

Akcja „Porankuj, jak lubisz, a my zrobimy ci pyszną kawę” potrwa sześć tygodni. Rozpoczęła się 18 stycznia br. i zgodnie z hasłem przewodnim obowiązuje rano, w godz. od 6:00 do 10:00. Dzięki ofercie każdy użytkownik Żappki ma możliwość umilenia swojego poranka nie tylko aromatyczną kawą (espresso, kawa czarna, kawa z mlekiem, latte, cappuccino), ale także dowolnym gorącym napojem (herbata, czekolada) w cenie 3 zł za kubek o pojemności do 200 ml. Promocja obowiązuje także w autonomicznych sklepach Żabka Nano.

Akcji towarzyszy kampania reklamowa w mediach ogólnopolskich i na portalach internetowych oraz spot reklamowy „Jazda z kawkami”.

Kawa z Żabki

Według badań konsumenckich największą popularnością w Żabce cieszą się kawa latte i kawa z mlekiem. Najlepiej na tle konkurencji oceniany jest mleczny smak i moc. Zdaniem testujących, ten gorący napój z Żabki ma też odpowiednio intensywny zapach i aromat[1].

Kawa z Żabki to 100 proc. arabica, której ziarna pochodzą z małych farm ulokowanych w najlepszych regionach Brazylii. Kawa palona jest we Włoszech.


[1] „Kawa z mlekiem” raport Hamilton z dn. 15 marca 2022 r., zrealizowany na zlecenie Żabka Polska.

Źródło: Żabka Polska

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.01.2023
Aktualizacja: 27.01.2023