Oryginalnie japońska, naturalnie wszechstronna. Kikkoman Glazura Teriyaki to sekret smaku ulicznej kuchni od Azji po Amerykę.
Tradycyjnie wyjątkowa
Gęsta i apetycznie połyskliwa, Kikkoman Glazura Teriyaki ma więcej wspólnego z klasycznym japońskim Sosem sojowym Kikkoman, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. To od niego bierze bowiem swój początek, zachowując jego charakterystyczny smak i aromat. Przemyślana kompozycja dodatków – w tym wina, octu, soku jabłkowego oraz imbiru – sprawia, że Kikkoman Glazura Teriyaki wyróżnia się unikalnymi, słodkimi i wytrawnymi nutami.
Niezastąpiona w kuchni
Kikkoman Glazura Teriyaki jest zawsze pod ręką szefów kuchni. To gotowy do użycia produkt w praktycznej butelce o pojemności 1 litra, który starcza na długo i od pierwszej do ostatniej kropli zachowuje najwyższą jakość. Pozwala błyskawicznie i niezawodnie uzyskać efektowny finisz mięsa, drobiu, ryb, owoców morza i warzyw, nadając im piękny bursztynowy połysk.
Uniwersalna i godna zaufania
Street food nie zna granic, jeśli chodzi o inspiracje. Stoiska z ulicznym jedzeniem oferują niespotykaną różnorodność potraw z całego świata – zarówno w klasycznym, jak i nowoczesnym wydaniu. Szefowie kuchni śmiało tworzą nowe połączenia smaków, sięgając po przepisy z różnych kultur. Kikkoman Glazura Teriyaki gwarantuje, że rezultaty kulinarnych eksperymentów będą zawsze doskonale smakować – i kusząco się prezentować. Od popularnych szaszłyków z kurczaka teriyaki, poprzez wege burgery z kalafiorem lub jackfruitem, po egzotycznie wyrafinowane krewetki – Kikkoman Glazura Teriyaki dodaje każdemu daniu to ekstra “coś”: głębię piątego smaku, czyli umami, oraz zniewalający połysk.
Odpowiedzi na pytania dotyczące Food Service udziela dystrybutor marki pod adresem e-mail horeca@develey.pl.
Tekst powstał we współpracy z marką Kikkoman
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.