Kto nakarmi uczestników Show Rum Warsaw 2019?

Udostępnij artykuł
Przed nami pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw. Już 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie zagoszczą rumy blisko z całego świata. Co ważne, festiwal Show Rum Warsaw będzie doskonałą okazją nie tylko do degustacji szerokiej palety rumów, lecz również i zróżnicowanego wachlarza whisky z rumowym akcentem oraz tequili. Za jego koncept kulinarny odpowiadać będzie Restauracja Merliniego.

Oferty festiwalowej nie będą jednak stanowiły jedynie alkohole Premium. Dla uczestników bowiem przygotowany zostanie również rozbudowany koncept kulinarny, za który odpowiadać będzie Restauracja Merliniego. – Kategoria rumów to bez wątpienia jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie. O sile rumu świadczą chociażby doskonałe możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych. Stąd, dla wszystkich miłośników food pairingu zaplanowaliśmy pokazy live cookingu, gdzie przygotowane zostaną potrawy na bazie owego trunku – podkreśla Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

Przypomnijmy, że Restauracja Merliniego stanowi miejsce dla wszystkich miłośników prawdziwie soczystych steków i intensywnych w smaku owoców morza, niezmiennie funkcjonujące od 2010 roku przy ulicy Merliniego 5 w Warszawie. Jej właścicielem jest Bartłomiej Czerwiński – uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie.

Festiwal odbędzie się w sobotę (11 maja br.) w godzinach 12:00-24:00. Więcej informacji dostępnych jest na oficjalnej stronie http://www.showrumwarsaw.com/.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.04.2019
Aktualizacja: 24.04.2019