Letnie nowości od Starbucks

Udostępnij artykuł

Już za moment rozpocznie się długo wyczekiwany gorący sezon wakacyjny. Z pomocą przychodzi marka Starbucks, oferując zupełnie nowe, orzeźwiające doznania smakowe. Zachwyceni będą przede wszystkim miłośnicy mrożonych kaw i oryginalnych połączeń. Już od 30 kwietnia będą mogli oni rozkoszować się chłodnymi napojami. W ofercie pojawi się możliwość dodania do każdego napoju pianki inspirowanej kultowym deserem crème brulée. Pojawi się również nowość – aromatyczne espresso z dodatkiem napoju gazowanego w kilku wariantach smakowych.

Mimo że w kalendarzu jeszcze wiosna, w powietrzu coraz częściej czuć zapach lata. Do podobnych wniosków doszła marka Starbucks, która reagując na światowe trendy, wprowadza do swojej oferty smakowite nowości.

Rozpieszczaj podniebienie z crème brulée

Dla miłośników słodkich smaków Starbucks przygotował propozycję, której nie sposób się oprzeć. Tego lata marka daje możliwość personalizacji dowolnego mrożonego napoju poprzez dodanie do niego kremowej pianki inspirowanej deserem crème brulée. W ofercie kawiarni goście będą mieli do wyboru takie połączenia Crème Brulée Cream Cold Foam jak: Brown Sugar Frappuccino®, Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso, czy klasyczne Cold Brew. Wybór zależy od indywidualnych preferencji, a aksamitna pianka będzie doskonałym dopełnieniem również dla innych napojów, do których można indywidualnie ją dodać.

Marka Starbucks cieszy się od lat niesłabnącą sympatią konsumentów z uwagi na różnorodność wprowadzanych nowości. Dążymy do tego, by podążać za potrzebami naszych gości, oferując im nietuzinkowe kombinacje. Polacy najbardziej lubią kawy, które już znają, ale mamy nadzieję, że nowa słodka pianka zachęci ich do eksperymentowania z różnymi napojami – mówi Paula Chudzińska, Brand Manager Starbucks Polska. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Moc orzeźwienia płynąca z nietypowego połączenia

Kolejna nowość Starbucks na lato to Sparkling Espresso, która przyniesie gościom kawiarni powiew świeżości. Wyjątkowy smak espresso na bazie ziaren Starbucks® Blonde Roast połączono tym razem z lodem i orzeźwiającym napojem gazowanym, tworząc prawdziwie wakacyjną kombinację. Napój dostępny będzie w kawiarniach w trzech następujących wariantach: Tonic Water Sparkling Espresso, Bitter Lemon Sparkling Espresso oraz Ginger Ale Sparkling Espresso.

Dzięki temu, od 30 kwietnia 2024, w kawiarniach Starbucks każdy znajdzie coś wyjątkowego dla siebie na lato.

Źródło: Starbucks

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 02.05.2024
Aktualizacja: 02.05.2024