Let’s Nibble – nowy koncept w Fabryce Norblina

Udostępnij artykuł

Nowe miejsce na gastronomicznej mapie stolicy łączy comfort food z kulturą winną, lokalnymi produktami i niestandardowym podejściem do klasycznych smaków. Wszystko to w industrialnej przestrzeni 200-letniej fabryki przy ulicy Żelaznej 51/53.

Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w zaraz obok Food Town – tuż przy BioBazarze. Menu gromadzi nowoczesne i odważne smaki. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest dopasowane wino z każdego zakątka świata.

Kreatywna kuchnia i odpowiednie doświadczenie tworzą świadomą kuchnię w sercu Fabryki Norblina. Nasze menu to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubaniamówią twórcy miejsca.

W foodowym menu Let’s Nibble znaleźć można snackowe propozycje w postaci oliwek, chipsów z jarmużu z dipem szczypiorkowym, taco śledziowych, piklowanych warzyw czy polskich serów zagrodowych, a także startery, w skład których wchodzą między innymi nadziewane kozim serem padrony, ostrygi z kawiorem koperkowym, pyzy z ossobuco i nduja w towarzystwie ramenu, tatar wołowy na trzy sposoby z estragonem, shimeji i truflą, arancini z krewetką, scamorzą i truflą czy hot dog z polskim węgorzem.

W ofercie znajdują się także sety złożone z kilku dedykowanych dań w formie wegańskiej z bakłażanem, wegetariańskiej z awokado, mięsnej z piersią z kaczki, a także rybnej z kulbinem. Wszystkie zaserwowane tak, aby się nimi dzielić. Całości dopełnia karta win, która posiada ponad 40 pozycji z każdego zakątka świata.

Let’s Nibble znajduje się przy ulicy Żelaznej 51/53, w sercu Fabryki Norblina. Lokal jest czynny od wtorku do środy w godzinach 17:00 – 23:00, od czwartku do piątku w godzinach 17:00-00:00, natomiast w soboty od godziny 12:00 do 00:00.

Źródło: Fabryka Norblina

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.01.2023
Aktualizacja: 13.01.2023