We wnętrzach nowo otwartego w Warszawie Puro Hotel kryje się włoska restauracja Magari. W ofercie antipasti, mięsa i ryby, pizza, pasty, a także desery. Szefem kuchni jest Mateusz Wichrowski, wcześniej związany m.in. z Brasserie Warszawska.
– Prawdziwe włoskie La Dolce Vita zawiera się w radości życia, towarzystwie rodziny i przyjaciół, a także w pysznym jedzeniu. Wszystko to znajdziesz w Magari – naszej restauracji, w której poczujesz smak prawdziwej włoskiej kuchni. Antipasti, mięsa i ryby, pizza, pasty a także desery – szef kuchni Mateusz Wichrowski stawia przede wszystkim na prostotę i szczerość. Nasz zespół kucharzy to ludzie, którzy nie tylko kochają gotowanie, potrafią też ciekawie opowiadać o jedzeniu – wystarczy spytać ich o nasze menu. Wiedzą też dokładnie jak połączyć klasyczną włoską kuchnię z nowoczesnością. Przykład? Ręcznie robione pappardelle z jagnięcym ragout i różą, carpaccio z sandacza czy domowe gnudi. Taki wybór gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nasze mięsa, sery i warzywa pochodzą od sprawdzonych dostawców z Włoch i Polski. Zawsze wybieramy najlepsze składniki, tak by ich smak jeszcze na długo pozostawał w pamięci. Ze starannością dobraliśmy także selekcję włoskich win. Wszystko po to, żeby jedzenie, tak jak we Włoszech, było wyjątkową radością – tak koncept opisują jego twórcy.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.