Max wprowadza nowość – burgera Big Classic

Udostępnij artykuł

Po sukcesie Burgera Rywala, szwedzka sieć restauracji rzuca kolejne wyzwanie branży fast food w ramach kampanii „Robimy to lepiej” i wprowadza własną interpretację jednego z najbardziej znanych, podwójnych burgerów. Big Classic jest dostępny w ofercie od 21 marca br. w trzech wersjach – z wołowiną, wołowiną i bekonem oraz w wersji wegetariańskiej, z roślinnym Plant Beef.

Big Classic - MAX Burgers

Sieć Max Premium Burgers pokazała, że umie stawiać wyzwania branży fast food pod wieloma względami – od jakości składników i smaku po działania związane ze zrównoważonym rozwojem. W listopadzie 2023 roku szwedzka sieć restauracji pod hasłem „Zrobiliśmy to lepiej” postawiła na polskim rynku wyzwanie dotyczące smaku poprzez wprowadzenie Burgera Rywala. To przyczyniło się do prawie 60% wzrostu sprzedaży w restauracjach Max w całej Polsce od 15 listopada do 31 grudnia 2023 w porównaniu do tego samego okresu rok wcześniej. Teraz Max kontynuuje wyzwanie i w ramach kampanii „Robimy to lepiej” wprowadza naprawdę dużego klasyka, który ma zawierać więcej wołowiny niż podobne, znane propozycje. Dodatkowo, jest również dostępny w wersji wegetariańskiej, z Plant Beef – aby zachęcić gości do podejmowania lepszych wyborów dla klimatu. 

Sukces Burgera Rywala wzmocnił nasze przekonanie, że warto i należy stawiać wyzwania naszej konkurencji i całej branży fast food. Wprowadzając nowy produkt, chcemy udowodnić, że nasza interpretacja jednego z najbardziej znanych, podwójnych burgerów jest większa i smaczniejsza. Uwierzcie mi na słowo albo przekonajcie się sami: robimy to lepiej, a Big Classic jest tego kolejnym dowodem – mówi Richard Bergfors, CEO w Max Burgers.

Big Classic to część historii i dziedzictwa szwedzkiej sieci restauracji. Jego receptura sięga lat 70-tych i po dziś dzień dostępna jest na północy Szwecji. Od dziś będzie go można spróbować również w innych krajach, w tym w Polsce, w których znajduje się Max Burgers – w jeszcze większej i smaczniejszej odsłonie.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

rynek dostawców horeca - raport 2024

Nowa wersja szwedzkiego klasyka

Jego wyróżniającą cechą nie jest tylko wyjątkowy smak i wysoka jakość składników, ale także rozmiar i receptura znana właścicielom Max’a od lat. Big Classic składa się z dwóch dużych porcji wołowiny, dwóch plastrów sera Cheddar, czerwonej cebuli, pikli, oryginalnego sosu i sałaty zamkniętych w specjalnej, składającej się z trzech części bułce z ziarnami sezamu. Goście mogą zamówić go z dodatkiem chrupiącego bekonu lub w wersji wegetariańskiej – z podwójną porcją Plant Beef zamiast klasycznej wołowiny. Dzięki temu Big Classic Plant Beef staje się jednym z największych wegetariańskich burgerów w ofercie Max’a.

Big Classic to nasza nowa interpretacja podwójnego burgera, początkowo nazwanego Big Max, który po dziś dzień oferujemy gościom w północnej części Szwecji. Istotna różnica polega na tym, że Big Classic jest większy, jeszcze bardziej soczysty i zawiera chrupiące pikle. Wprowadzając Big Classic, czerpiemy inspirację z naszej historii i burgera, który wprowadziliśmy już na początku lat 70-tych mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w Max Burgers.

 Big Classic jest dostępny od 21 marca br. we wszystkich restauracjach Max w Polsce.

Big Classic - MAX Burgers

O Max Burgers

Max Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Fredriksson i rozwinął się z małego kiosku z grillem w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci burgerów z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii, Danii i Egipcie. Ambicją MAX jest stać się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w dobry sposób. Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią działalności, a jako pierwsza sieć restauracji na świecie, Max zaczął oznaczać menu etykietą klimatyczną już w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10% rocznego zysku netto Max na walkę z ubóstwem. 

Źródło: Max Burgers

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 21.03.2024
Aktualizacja: 21.03.2024