Mistrzowie pizzy dla WOŚP

Udostępnij artykuł

W ubiegłym tygodniu restauracja Zielona Górka w Pabianicach wspólnie z Associazione Verace Pizza Napoletana i Pizza Fanatics (Fanatycy Pizzy) zorganizowali Vera Pizza Day. W wydarzeniu wzięli też udział mistrzowie pizzy, którzy wysoko uplasowali się podczas Olimpiady AVPN w Neapolu: Przemysław Szkudlarek, Tomasz Wolski oraz Kamil Błaszczyk. Wydarzeniu towarzyszyła także zbiórka na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Udało się zebrać prawie 6500 złotych.

Mistrzowie Pizzy dla WOŚP w Zielonej Górce w Pabianicach

W ramach naszego menu zaserwowaliśmy, inspirowaną Azją pizzę pt. Kaczka 5 smaków (by Tomek Wolski) z konfitowaną kaczką, pizzę pt. Srebro z Neapolu (by Przemek Szkudlarek) z kiełbasą z mangalicy i koniny, z którą Przemek zdobył drugą nagrodę w Neapolu, pizzę Bolonia DOP (by Kamil Błaszczyk) z mortadelą DOP, pizzę Róbta co chceta (by Przemek Szkudlarek) z sandaczem, pizzę Giallo (by Kamil Lange) z ndują, pizzę Mastunicola (by Tomek Wolski), z którą Tomek zdobył 3 nagrodę w Neapolu oraz pizzę Reuben na zakwasie “lievito madre” (by Andrzej Piekarz) inspirowaną słynną nowojorską kanapką Reuben z pastrami – informuje Pizza Fanatics.

Jednak to nie jedyne wydarzenie organizowane w ramach WOŚP w pabianickiej Zielonej Górce. W najbliższy czwartek lokal odwiedzi prezydent miasta Grzegorz Mackiewicz wraz z wiceprezydentami Aleksandrą Jarmakowską-Jasiczek i Markiem Gryglewskim i wspólnie z właścicielem Jędrzejem Lewandowskim przygotują pozycję „95-200 Presidente”. Można wybrać spośród trzech wariantów: “95-200 Presidente” – Mozzarella, Biała Kiełbasa z Pamso, Czosnek Niedźwiedzi; “Pizza Wegetariańska Biała” – Mozzarella, Czerwone i Żółte Pomidorki Półsuszone, Parmigiano Reggiano, Pistacje, “Pizza Wegańska Czerwona” – Sos Pomidorowy, Czerwone i Żółte Pomidorki Półsuszone, Oregano, Czosnek, Pistacje. Dochód ze sprzedaży pizzy w całości trafi na konto WOŚP, a cena za sztukę to min. 35 zł. Dodatkowo trzy pierwsze zamówienia prezydent i wiceprezydenci dostarczą osobiście.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.01.2023
Aktualizacja: 24.01.2023