Nocny Market z kolejnym pop-upem. Tym razem hub.praga z Witkiem Iwańskim

Udostępnij artykuł

Po lipcowym weekendzie z restauracją Epoka, przyszedł czas na kolejne niecodzienne wydarzenie na Nocnym Markecie. Tym razem zagości na nim restauracja hub.praga z szefem kuchni Witkiem Iwańskim na czele.

Były head chef m.in. restauracji Raffles w hotelu Europejskim i zdobywca tytułu Chef de L’Avenir, specjalnie na tę okazję przygotował pop-upowe menu. Oddaje charakter restauracji w bardziej ulicznym wydaniu. Jakie menu zaprezentuje w świetle neonów w najbliższy weekend?

Znajdą się w nim między innymi: tost z patisonami i zielonym sosem xo, ostrygi z kurczaka z sosem tatarskim ostrygowym, pączki: jeden z kaczką confit, drugi z kaczką yakitori. Na deser lody mleczne z migdałową bezą w wafelku makowym. 

Szef kuchni Witek Iwański w swojej restauracji podaje współczesną wersję polskiej kuchni. Przemyca inspiracje, akcenty i składniki z innych stron świata. Robi to w sposób przemyślany i swobodny. Stawia na prostotę i najlepsze produkty. Łączy techniki, smaki, kultury, ludzi, pasje. Elegancję ze swobodą. Starą Pragę z Nową. Lewą stronę Wisły z prawą. 

Pop-up hub.praga na Nocnym Markecie startuje już w czwartek 4 sierpnia i potrwa do soboty 6 sierpnia.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 03.08.2022
Aktualizacja: 03.08.2022