Restauracja Nova Wola w hotelu Crowne Plaza Warsaw The Hub szykuje się na zakończenie roku i otwarcie 2025. Pojawiło się nowe sezonowe menu, a szef kuchni – Paweł Suchenek zaprasza na sylwestrową ucztę, gdzie królują owoce morza i desery.

W menu restauracji Nova Wola zlokalizowanej na I piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The HUB pojawiły się sezonowe propozycje przygotowane przez szefa kuchni, Pawła Suchenka i jego zespół.
W tym przedświątecznym czasie nie wyobrażam sobie menu bez czerwonego barszczu z uszkami z kapustą i grzybami – mówi Suchenek. – Obowiązkowo, jak na polską kuchnię przystało, pierogi z kapustą i grzybami z okrasą z cebuli i suszonej śliwki z olejem lnianym. Znalazło się również miejsce na pieczonego fileta z pstrąga z masłem migdałowym w towarzystwie smażonych ziemniaków i brokułu. Na deser serwujemy piernik z powidłami śliwkowymi i kremem orzechowym – dodaje.
Jednak prawdziwym kulinarnym wyzwaniem na koniec 2024 roku jest propozycja kolacji sylwestrowej w Novej Woli. Menu skomponowane specjalnie na tę jedną noc zdominowały aromatyczne dania sezonowe, wykwintne owoce morza i doskonałe desery.
Uroczystą ucztę otwierają ostrygi à la Rockefeller– bogata zapowiedź noworocznego wieczoru. Równie wybornie zapowiada się carpaccio z sarny z musem z marynowanej dyni z serem korycińskim oraz tatar z tuńczyka w japońskim sosie teriyaki z awokado. A to dopiero początek…
Na miłośników zup czekać będzie krem z leśnych grzybów z oliwą truflową.
Na otwarcie dań głównych wyśmienicie prezentują się propozycje: filet z halibuta w sosie szampańskim z ziołami ogrodowymi oraz krewetki w klasycznym maśle czosnkowym z natką pietruszki. Ofertę frutti di mare dopełnia ravioli z nadzieniem z owoców morza w maślanej emulsji. Smakosze dziczyzny z pewnością docenią wolno duszonego dzika w aromacie sosny.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad-grudzień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Warto wspomnieć również o specjalnej stacji carving, gdzie serwowane będzie Chateaubriand z polędwicy wołowej z sosem kurkowym i świeżym tymiankiem.
Finałem tego wykwintnego menu będą desery, wśród których znają się m.in. profiterole z kremem mascarpone i mus z ciemnej belgijskiej czekolady z płatkami kokosowymi i wiśnią w Cointreau.
Na gości sylwestrowej kolacji czekać będzie open bar, w tym wyselekcjonowane wina z całego świata. Toast o północy będzie można wznieść szampanem G.H. Mumm Grand Cordon Brut.
Jak przystało na Sylwestra, nie zabraknie oprawy muzycznej. Specjalnie na tę okazję przygotowano DJ live set, który rozpocznie się wraz z kolacją sylwestrową o godzinie 20:00.
Więcej informacji o wieczorze 31 grudnia w Novej Woli na stronie: https://novawola.com/sylwester/
Źródło: Nova Wola
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.