Nowe dania wegańskie w restauracji Manor House SPA

W obiekcie oferta dla wegan jest dostępna już od kilkunastu lat. Właśnie wprowadzono nowe potrawy na bazie roślinnych produktów. Wszystkie otrzymały znak jakości fundacji Viva! dla wegan i wegetarian.

– W Manor House SPA ofertę dla wegan stale rozwijamy. Pięć lat temu wprowadziliśmy specjalną kartę wegańską. Jej duża popularność i rosnąca grupa Gości preferujących dietę roślinną sprawiła, że włączyliśmy do Menu Wegańskiego nowe propozycje kulinarne. Wszystkie dania powstają wyłącznie z naturalnych składników pochodzenia roślinnego, produktów najwyższej jakości, na bazie ożywionej wody Grandera – mówi Dorota Tokarska, dyrektor marketingu hotelu Manor House SPA.

Nowe Menu Wegańskie w Manor House SPA składa się z: przystawek, zup, dań głównych, sałat i deserów. Zawiera m.in.: tatar z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów, pasztet i smalec z cieciorki, duszone warzywa korzeniowe, placuszki z cukinii i marchwi, krem z zielonego groszku z wasabi, barszcz czerwony, wegańskie spaghetti, pierogi i gołąbki, selerorybę i pęczak z grzybami. Wśród deserów warto wymienić: pieczone jabłko, smażone banany czy bezę zrobioną bez użycia jajek. Składnikiem, który to umożliwia jest aquafaba, czyli płyn z puszki ciecierzycy lub woda pozostała po jej gotowaniu.

– Kuchnia roślinna jest nie tylko modna i zdrowa, ale też bardzo urozmaicona i smaczna. Można korzystać ze sprawdzonych przepisów, ale też kreatywnie tworzyć nowe. Menu Wegańskie może być wielką przygodą kulinarną. Zachęcamy do wybrania się w nią z nami i skosztowanie nowych potraw według naszych receptur. Wszystkie potrawy z karty wegańskiej, które serwujemy w hotelowej restauracji, otrzymały znak jakości fundacji Viva! dla wegan i wegetarian – mówi Małgorzata Figarska, kierująca gastronomią w restauracji hotelu Manor House SPA i dodaje: – Możemy też przygotować potrawy pod indywidualne potrzeby gości, a te bywają tak różne, jak wiele jest diet wykluczeniowych.

W kompleksie Manor House SPA, który od lat jest Najlepszym Holistycznym Hotelem SPA w Polsce, zgodnie z holistyczną filozofią na organizm patrzy się całościowo. W ofercie hotelu kuchnia pełni istotną rolę. Wszystkie potrawy powstają na bazie ożywionej wody Grandera i regionalnych produktów, np. soków z lokalnego gospodarstwa sadowniczego i jaj od kur z wolnego wybiegu. Menu Wegańskie jest ważnym elementem wśród rekomendowanych propozycji dla Gości. Godna polecenia jest też autorska Dieta Życia, która łączy kilka stylów zdrowego odżywiania, w tym diety niełączenia oraz zgodnej z grupą krwi. Manor House SPA jako hotel przyjazny weganom, nieprzerwanie od 2014 r. otrzymuje znak jakości V! nadawany przez Fundację Viva.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.