Nowy szef kuchni hotelu Holiday Inn Gdańsk – City Centre

Udostępnij artykuł
Stanowisko objął Piotr Domański, związany z gastronomią od ponad 20 lat. W Holiday Inn Gdańsk – City Centre Piotr zarządza zespołem kucharzy, odpowiada za część gastronomiczną restauracji oraz konferencji i bankietów.

Piotr rozpoczął swoją przygodę w Niemczech, gdzie pracował jako kucharz w Pensjonacie Dom Włoski. Po powrocie do Polski w 1996 roku rozpoczął pracę w Restauracji Meksykańskiej w Olsztynie. Jego kariera nabrała tempa, kiedy w 1999 roku objął funkcję zastępcy szefa kuchni w hotelu Gromada w Olsztynie. Swoje bogate doświadczenie zawodowe Piotr Domański zdobywał w wielu znanych i cenionych restauracjach na pomorzu, pełniąc w nich funkcję szefa kuchni. W latach 2002-2018 pracował m.in. w Restauracji Elephant, Restauracji La Fonte i Orzeł, a także kultowej już Restauracji Kuchnia Polska u Ewy.

Piotr Domański to niezwykły kucharz, który z wielką pasją i zaangażowaniem propaguje polską kuchnię, za co został przyjęty do Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Nie boi się nowych wyzwań i nieustannie szuka inspiracji w tworzeniu nowych dań. W 2017 roku za swoje dokonania kulinarne otrzymał tytuł Kucharz roku Gdańska. Piotr jest autorem wielu wyjątkowych przepisów opublikowanych w książkach i prasie branżowej. Chętnie pomaga innym, a za swoje zaangażowanie w działalność charytatywną otrzymał nagrodę Osobowość Roku.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE – RAPORT 2021
>> KLIKNIJ, ABY ZAPOZNAĆ SIĘ Z PEŁNYM WYDANIEM<<

Piotr podkreśla, że najlepiej w kuchni lubi gdy wpadają niezapowiedziani goście, jest głośno i gorąco, czyli wszystko pracuje na pełnych obrotach.

W Holiday Inn Gdańsk – City Centre Piotr zarządza zespołem kucharzy, odpowiada za część gastronomiczną restauracji, a także konferencji i bankietów.

Piotr Domański powiedział: To dla mnie zaszczyt rozpocząć pracę w tak wyjątkowym hotelu, jak Holiday Inn Gdańsk – City Centre. Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 27.09.2021
Aktualizacja: 28.09.2021