Pierwsza w Polsce restauracja Popeyes otwiera się we Wrocławiu

Udostępnij artykuł

Już w lipcu przy Placu Grunwaldzkim 22 marka otworzy swoją restaurację w kraju. Popeyes® to amerykańska sieć znana ze smaku w stylu luizjańskim. Mieszkańcy Wrocławia będą mieli okazję skosztować nowych dań i smaków Cajun.

Popeyes® Famous Louisiana Chicken powstała w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Obecnie posiada prawie 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.

Z ogromnym entuzjazmem wprowadzamy tę kultową markę na polski rynek. Wierzymy, że goście pokochają wyraziste smaki Popeyes® prosto z Luizjany. Popeyes® swoim daniom poświęca dużo czasu i serca. Kultowy kurczak jest świeżo przygotowywany, marynowany przez co najmniej 12 godzin w aromatycznych przyprawach Cajun z Luizjany. Następnie jest ręcznie panierowany i powoli, do perfekcji smażony przy użyciu unikalnych technik. Dzięki temu każdy kęs naszego kurczaka jest chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku. Większość elementów menu Popeyes® będzie dostępna w wersji łagodnej i pikantnej – mówi Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Popeyes CEE. – Najbardziej rozpoznawalna jest Chicken Sandwich; kanapka,  która szturmem podbiła świat od chwili wprowadzenia jej do menu. W Stanach Zjednoczonych ludzie ustawiali się w kilometrowych kolejkach, aby jej spróbować. Internet oszalał na jej punkcie, a filmy z wizyt w Popeyes® zdobyły miliony wyświetleń. Od tego czasu popularność Popeyes® tylko rośnie, także wśród szefów kuchni i celebrytów. Mamy nadzieję, że Polacy również oszaleją na jej punkcie.

Już w lipcu, podczas otwarcia pierwszej w Polsce restauracji Popeyes® we Wrocławiu goście będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych smaków prosto z Nowego Orleanu; kurczaka w mieszance przypraw – Louisiana Cajun. Pierwszy Popeys® znajdować się będzie w Food Stacji Pasażu Grunwaldzkiego, tuż obok strefy relaksu Jubilatka.

W Pasażu Grunwaldzkim lubimy być pierwsi. Jako pierwsi wykreowaliśmy strefę foodcourt w miejskim stylu, i pierwsi wprowadzamy markę Popeyes na rynek Polski.Nowa restauracja z pewnością doskonale uzupełni gastronomiczną ofertę FoodStacji i podkreśli jej unikatowość. Możemy spodziewać się, że amerykańska marka zaserwuje wyjątkowe dania, które będą wysoko punktowane przez klientów naszego centrum handlowego. Obecność kultowego brandu zwiastuje kolejne nowości w ofercie, które pozwolą na nowo „rozsmakować się” w Pasażu. – mówi Natalia Pucicka, dyrektor Pasażu Grunwaldzkiego. Nowo powstająca restauracja Popeyes® stworzy dziesiątki miejsc pracy i możliwości rozwoju kariery zawodowej w tworzącym się zespole ambitnych, zaangażowanych i wspierających się osób. Popeyes® wciąż prowadzi rekrutację na różne stanowiska

Źródło: Popeyes

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.06.2023
Aktualizacja: 01.06.2023