W kwietniu lokal świętował rok swojej działalności. Neo bistro znajduje się na Placu Unii Lubelskiej. Miejsce przyciąga różnorodnością smaków, ale także działa zgodnie ze zrównoważonym rozwojem i zasadą „farm to table”. Lokalni dostawcy dostarczają produkty, które kuchnia pod wodzą szefa Patryka Figurskiego przekształca w ciekawe dania.
Pierwsze urodziny zaskoczyły gości nie tylko kulinarnie. W wieczornej atmosferze, wśród rozmów o przyszłości odpowiedzialnej gastronomii, na scenie pojawił się także Sławek Uniatowski.
To był symboliczny moment – podsumowanie roku pełnego wyzwań, pracy i pasji, a jednocześnie zapowiedź kolejnych smakowitych doświadczeń. GreenTable Bistro właśnie otwiera sezon letni, oferując gościom wyjątkowe chwile przy porannej kawie, popołudniowym lunchu czy wieczornym winie na świeżym powietrzu – mówią twórcy miejsca.
Zrównoważenie na talerzu i w przestrzeni
GreenTable Bistro stara się, aby odpowiedzialność środowiskowa szła w parze z gościnnością i dobrym designem. Talerze z przetworzonych płyt lastryko, filiżanki z resztek cytrusów, porcelana z odzysku – każdy detal to ukłon w stronę planety. Menu jest tworzone sezonowo przez szefa kuchni Patryka Figurskiego. Lokal działa według filozofii farm to table. W daniach oraz napojach znajdziemy składniki dostępne od lokalnych producentów, szanujących eko system i respektujących zrównoważony rozwój. W menu dominuje sezonowość i świeżość oraz zasada „sustainable food and design”, gdzie każda potrawa łączy w sobie estetykę z odpowiedzialnością.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Po intensywnym roku GreenTable nie zwalnia tempa. Lato przyniesie kolejne wydarzenia, nową kartę oraz przestrzeń do spotkań i wymiany myśli. Bistro zaprasza zarówno gości indywidualnych, jak i organizatorów kameralnych eventów – w duchu slow, w rytmie natury.
Źródło: GreenTable Bistro
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.