Z początkiem czerwca 2025 roku Piotr Sójka obejmuje stanowisko Head Chefa w hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront, przejmując odpowiedzialność za kierowanie zespołem kuchni.
Piotr związany jest z gdyńską sceną kulinarną od blisko dwóch dekad. Swoją karierę rozpoczął w Hotelu Nadmorski, gdzie przez osiem lat rozwijał umiejętności i jak sam wspomina przeszedł tam „kulinarną szkołę życia”. Od otwarcia Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront w 2015 roku, jest niezmiennym i ważnym elementem jeśli chodzi o kulinarny charakter obiektu – dziś, jako szef kuchni, kontynuuje tę misję z nową energią i wizją.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Znany z przywiązania do klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz zamiłowania do ryb i produktów lokalnych, Piotr wnosi do kuchni autentyczność, doświadczenie i pasję. Jak sam mówi: „Jedzenie to nie tylko smak – to opowieść. A ja codziennie piszę ją na talerzu.” Po dekadzie od otwarcia hotelu z radością rozpoczynamy nowy rozdział – pod przewodnictwem szefa kuchni, który poza pracą w kuchni najchętniej łowi ryby, odnajdując w wędkarstwie spokój i inspirację.
Pierwszą okazją do poznania autorskiego menu Piotra Sójki będzie wyjątkowa kolacja z okazji 10-lecia hotelu, która odbędzie się 27 czerwca w restauracji Searcle. To idealny moment, by zasmakować jego kunsztu i podejścia do nowoczesnej kuchni polskiej w autorskim wydaniu.
Źródło: Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.